Drets Socials

Sessió d'avui al Parlament.

El Govern impulsarà un grup de treball per a la millora del finançament de les entitats del tercer sector

query_builder   17 novembre 2021 11:47

event_note Nota de premsa

El Govern impulsarà un grup de treball per a la millora del finançament de les entitats del tercer sector

Sessió d'avui al Parlament.

El Govern impulsarà un grup de treball per a la millora del finançament de les entitats del tercer sector. Aquest grup estarà format per diversos departaments i entitats i ha de servir per avançar en la millora del model de finançament i, sobretot, avançar en el model de col·laboració i treball conjunt per la millora del benestar de les persones.

En una intervenció al Ple del Parlament, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha explicat que, en data d’avui, “tots els serveis que presten les entitats socials al Departament de Drets Socials mitjançant concert, gestió delegada o subvenció pluriennal, es paguen dins els terminis normativament establerts” i que en els darrers exercicis s’ha reduït el període de pagament. “Actualment, les factures s’estan pagant, tal com marca la Llei de morositat, a dos mesos des de la prestació del servei, sempre que es rebi la factura correctament i en termini”, ha explicat Cervera.

Pel que fa a la Convocatòria Ordinària de Subvencions per a projectes i activitats a entitats de l’àmbit de polítiques socials (COSPE), la titular de Drets Socials ha explicat que la formació del nou Govern i la reestructuració organitzativa posterior, amb la consegüent distribució competencial en dos departaments, ha alentit la tramitació d’aquesta convocatòria. Es treballa per realitzar aquest tràmit la setmana vinent per poder tenir la resolució definitiva i gestionar les bestretes del 95 % a les entitats amb subvenció atorgada durant el desembre. En aquest sentit, Cervera ha explicat que “ampliarem el termini d'execució i justificació de la convocatòria 2021”.

La consellera de Drets Socials ha anunciat que “es preveu la publicació de la COSPE 22 durant el primer trimestre de 2022, per un import similar al de 2021” i la publicació durant el segon trimestre de l’IRPF de 2022.