Protecció Civil

DGPC

Segona jornada de formació als municipis de Tarragona sobre el PLASEQTA per part de Protecció Civil de la Generalitat

query_builder   17 novembre 2021 12:17

event_note Nota de premsa

Segona jornada de formació als municipis de Tarragona sobre el PLASEQTA per part de Protecció Civil de la Generalitat

  • La primera sessió de formació als representants municipals va ser el passat 10 de novembre, en la qual es va explicar l’operativa del PLASEQTA en cas d’accident químic i les funcions dels ajuntaments
  • Avui han assistit 30 representants municipals, entre alcaldes, personal tècnic municipal i personal de les policies locals
  • La jornada d’avui ha servit per recordar als municipis la figura del Consell Assessor del pla i com implantar els plans de Protecció Civil municipals
  • Avui també s’ha fet formació als membres del Consell Assessor del PLASEQTA per explicar-los les novetats del pla i recordar-los les seves funcions

Avui dimecres, 17 de novembre, ha tingut lloc la segona part de la formació que la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha realitzat als representants dels municipis de Tarragona inclosos al pla d’emergències químiques de Tarragona (PLASEQTA) per informar-los de les seves funcions en cas d’emergència i de les accions de preparació que han de dur a terme a través de la implantació del pla d’emergència municipal. A més, avui també han rebut una formació sobre el PLASEQTA els membres del Consell Assessor.

Unes 30 persones, entre membres de les alcaldies, regidories, policies locals i personal tècnic municipal han participat a la formació virtual d’avui organitzada pels Serveis Territorials de Protecció Civil a Tarragona. A la sessió del passat 10 de novembre hi van assistir una trentena de representants municipals.

La subdirectora general de Coordinació i Gestió d’Emergències de Protecció Civil, Imma Solé, ha començat la sessió d’avui explicant la figura del Consell Assessor en el marc del PLASEQTA, com a òrgan de suport a la direcció del pla per la presa de decisions de mesures d’emergència per la protecció de la població. La subdirectora ha explicat les funcions i organització del Consell Assessor i com es coordina amb la resta del comitè d’emergències previst al pla per la resposta a una emergència química.

A continuació, la responsable del Servei d’Informació de Protecció Civil de la Generalitat, Xesca Baró, ha explicat les accions que s’estan duent a terme i estan previstes pel coneixement del PLASEQTA i les mesures d’autoprotecció entre la població de Tarragona així com les accions que han de desenvolupar els municipis en aquest àmbit en el marc de les seves competències i del seu pla d’emergència municipal. Així, s’han exposat les eines i materials que disposen els representants municipals a través de Protecció Civil de la Generalitat.

Formació als membres del Consell Assessor

Un cop finalitzada la formació als representants municipals, s’ha obert una nova sessió per formar als membres del Consell Assessor del PLASEQTA.

La sessió ha estat presidida per la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona i directora del PLASEQTA, Teresa Pallarès, i per la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Tarragona, Marta Cassany.

El subdirector general de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado, ha explicat l’anàlisi del risc del PLASEQTA, la seva estructura, organització i operativitat; i tot seguit la subdirectora general de Coordinació i Gestió d’Emergències de Protecció Civil, Imma Solé, ha recordat als membres del Consell Assessor les seves funcions i la seva organització i coordinació amb la resta d’implicats.

Finalment, la responsable del servei d’Informació de la DGPC, Xesca Baró, els ha explicat com s’està duent a terme les accions de difusió i implantació del PLASEQTA.

Les accions formatives del PLASEQTA es faran properament als cossos operatius i als membres del Comitè Tècnic, entre altres. Aquesta formació forma part de les accions d’implantació que es venen realitzant des de l’aprovació del PLASEQTA pel Govern al març del 2020.