Direcció General de Comunicació

Vilagrà

La consellera Vilagrà, des del Pallars: "Necessitem un debat territorial real en què el Pirineu hi participi i sigui escoltat"

query_builder   18 novembre 2021 18:48

event_note Nota de premsa

La consellera Vilagrà, des del Pallars: "Necessitem un debat territorial real en què el Pirineu hi participi i sigui escoltat"

  • Aquest dijous i divendres, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, fa una visita territorial al Pallars

  • La primera reunió ha estat a Baro (Soriguera) amb els consells comarcals del Pirineu i el Conselh Generau d'Aran
Vilagrà

En el marc de la visita territorial al Pallars aquest dijous i divendres, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, s’ha reunit amb els consells comarcals del Pirineu i el Conselh Generau d'Aran. Ha estat la primera reunió de la visita territorial que s’ha iniciat aquest dijous a Baro (Soriguera). A trobada, la consellera Vilagrà ha destacat que des del Govern són “conscients de la realitat territorial del Pirineu” i ha remarcat els reptes del Govern pel que fa al tracte als diferents territoris del país. “No es pot tractar igual a qui és diferent”, ha insistit la consellera, destacant la complexitat pel que fa a l’orografia i la població del Pirineu. La titular de la Presidència ha insistit en la importància d’un “debat territorial real” en què “el Pirineu hi participi i sigui escoltat”.

A la trobada amb els consells comarcals del Pirineu han participat el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos L. Isus; la presidenta del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Maria José Erta; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol; la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Josefina Lladós; i la síndica del Conselh Generau d'Aran, Maria Vergés.

També hi han participat la directora general de l'Administració Local, Montserrat Fornells; la directora dels Serveis Territorials de la Presidència a Lleida, M. Eugènia Puig-gros; i la cap de la Representació Territorial de l'Esport a Lleida, Lourdes Ravetllat.

 
Trobada amb alcaldesses i alcaldes de l'Alta Ribagorça

Un cop acabada la trobada amb els consells comarcals, la consellera Vilagrà s’ha desplaçat cap al Pont de Suert on s’ha reunit amb les alcaldesses i els alcaldes de l'Alta Ribagorça. A la trobada amb els representants dels consistoris de la zona, la titular de la Presidència ha ressaltat el gaire municipalista del Govern i ha reivindicat, un cop més, la necessitat de “la cooperació i entesa mútua entre el Govern i el món local” per fer front als grans reptes d’aquesta legislatura: “la transformació feminista, verda, social i democràtica del nostre país”. En aquest sentit, la consellera Vilagrà ha posat en relleu que el Govern “està al costat del món local per treballar braç a braç”.

A la trobada han participat la presidenta del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i alcaldessa de Vilaller, Maria José Erta; l’alcalde de Pont de Suert, José Antonio Troguet, i l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera. Com a la trobada amb els consells comarcals, també hi han assistit la directora general de l'Administració Local, Montserrat Fornells; la directora dels Serveis Territorials de la Presidència a Lleida, M. Eugènia Puig-gros; i la cap de la Representació Territorial de l'Esport a Lleida, Lourdes Ravetllat.

La visita territorial al Pallars continua aquest divendres
 
Divendres, la consellera de la Presidència continua la seva visita territorial al Pallars, on es reunirà amb l'alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró i amb les alcaldies del Pallars Sobirà i del Pallars Jussà. També visitarà el Centre d'Art i Natura i es reunirà amb agents socials i econòmics de la zona i amb joves del Manifest de la Joventut Pirinenca.

Ho farà acompanyada del delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez; el secretari de Governs Locals i de Relacions amb l'Aran, David Rodríguez; i la directora general d'Administració Local, Montserrat Fornells. La consellera Vilagrà farà una atenció als mitjans a l’exterior de l’Ajuntament de Tírvia a les 12:10 h divendres.