Territori

llevaneus

Territori disposa enguany de prop de 120 màquines llevaneus i un centenar de punts d'emmagatzematge de sal per a garantir la mobilitat durant la temporada de fred

query_builder   23 novembre 2021 10:06

event_note Nota de premsa

Territori disposa enguany de prop de 120 màquines llevaneus i un centenar de punts d'emmagatzematge de sal per a garantir la mobilitat durant la temporada de fred

  • En la temporada 2020-2021, les màquines van recórrer més de 560.000 quilòmetres durant un període de 155 dies, en operacions tant preventives com de neteja de neu
llevaneus

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha engegat el Pla de vialitat hivernal 2021-2022 per a facilitar la mobilitat durant l’època de fred i nevades en les carreteres que gestiona, amb 118 màquines llevaneus i 103 punts d’emmagatzematge de sal distribuïts arreu del país. Aquest Pla s’activa cada any, entre mitjan novembre i mitjan abril, per a garantir la comoditat, la fluïdesa i la seguretat a les carreteres, així com minimitzar el temps de restriccions o de tancament al trànsit de les vies que puguin ser afectades.


Aquests mitjans es distribueixen segons les característiques de cada àmbit territorial i de les incidències que es produeixen, per mitjà de 33 centres de conservació i manteniment repartits per tot el territori. La xarxa de carreteres de la Generalitat té actualment 5.988 quilòmetres, més de la meitat de la xarxa de carreteres de Catalunya. En un dia, les màquines llevaneus poden recórrer fins a 52.000 quilòmetres per a dur a terme les diferents operacions.


El programa de vialitat hivernal consta de dos tipus d’operacions: preventives, que consisteixen principalment en l’estesa de sal per evitar que es formin plaques de gel o que qualli la neu, i curatives, corresponents a la retirada de neu o de plaques de gel. La temporada passada, els equips de la Generalitat van recórrer 560.483 quilòmetres entre operacions preventives i operacions curatives.

 

Les afectacions més rellevants que es van registrar a la xarxa viària de la Generalitat de Catalunya durant la campanya 2020-2021 van ser:

llevaneus

El Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori activa el Pla de Vialitat Hivernal anualment i participa en els plans especials d’emergències, el NeuCat (per nevades) i l’AllauCat (per allaus), que s’activen davant d’episodis de fred i neu extraordinaris.

 

4  

Imatges

Fotografia

Fotografia 218

Fotografia

Fotografia 156

Afectacions quadre

Afectacions quadre 31

Afectacions per mesos

Afectacions per mesos 92

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 275

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia