Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Miniatura bosc

El Departament d'Acció Climàtica celebra les eleccions al Centre de la Propietat Forestal

query_builder   23 novembre 2021 10:52

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica celebra les eleccions al Centre de la Propietat Forestal

Les eleccions per als representats de la propietat privada forestal al Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal tindran lloc el dia 26 de febrer de 2022, i estan cridats a les urnes 3.866 propietaris i propietàries forestals que podran votar en 16 meses electorals repartides arreu de Catalunya

Foto web bosc

Un total de 3.866 propietaris i propietàries forestals de Catalunya, titulars de finques que disposin d’un instrument d’ordenació forestal, podran escollir els seus representants al Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal (CPF) el pròxim 26 de febrer.

Les votacions es podran fer de forma continuada des de les 10.30 hores i fins a les 18.00 hores en les 16 meses electorals repartides arreu de Catalunya. Concretament, les meses estaran situades a Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona, Tortosa, Vic, Manresa, Olot, Figueres, Solsona, Berga, Igualada, Santa Coloma de Farners, Granollers, Sabadell, i la Seu d’Urgell. Es facilitarà que els electors puguin realitzar el vot per correspondència en el supòsit que el dia 26 de febrer no puguin exercir-lo de manera presencial.

El cens electoral provisional està disponible a la pàgina web del CPF, i s’obre un període de reclamacions al cens, disponible fins el 24 de desembre de 2021.

Les candidatures poden ser presentades per una o diverses organitzacions de persones propietàries forestals que compleixin els requisits que preveu l’article 27 del Decret 269/2016, de 5 de juliol, pel qual s’aprova els Estatuts del Centre de la Propietat Forestal.

La campanya electoral tindrà una durada de 15 dies naturals: començarà a les 0:00 hores del 10 de febrer de 2022 i finalitzarà a les 23:59 hores del 24 de febrer de 2022.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i presidenta del Centre de la Propietat Forestal, Teresa Jordà, i la resta de representants del Consell Rector actual animen les persones interessades a exercir el seu dret a participar en aquest procés electoral. La participació a les eleccions és necessària per a construir conjuntament un futur compartit entre la propietat pública i privada i l’Administració que serveixi per a impulsar una política forestal adequada per a fer front als reptes del sector.

Del resultat de les eleccions sortiran cinc vocals representants de la propietat forestal privada, els/les quals designaran d’entre ells/elles el/la vicepresident/a primer/a del Centre de la Propietat Forestal. Aquests/es nous/ves representants seran la veu de la propietat en el Consell Rector durant els pròxims cinc anys.

El Centre de la Propietat Forestal

El Centre de la Propietat Forestal (CPF) és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia adscrita al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb competències en l’ordenació, el foment, i la gestió dels terrenys forestals de titularitat privada de Catalunya (el 70% de la superfície forestal catalana).

Amb el CPF, els silvicultors disposen d’un organisme d’administració pròpia, que integra les diferents competències amb incidència en els boscos privats de Catalunya, i que els permet que participin activament en l’establiment de les polítiques forestals.

Hom pot trobar tota la informació sobre les eleccions a la representativitat de la propietat privada en el Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal al web: http://cpf.gencat.cat

També ens podeu seguir a través de les xarxes socials Facebook i Twitter.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia