Educació

Catskills

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, presideix el lliurament de les medalles dels Campionats d'FP de Catalunya Catskills

query_builder   23 novembre 2021 13:59

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, presideix el lliurament de les medalles dels Campionats d'FP de Catalunya Catskills

  • Enguany s’han premiat un total de 143 alumnes d’arreu de Catalunya en 41 especialitats diferents
  • Josep Gonzàlez-Cambray: “Sou un exemple i un estímul del que volem que sigui l’FP. La societat necessita professionals ben formats i competents”
  • La competició es va realitzar en streaming entre els mesos d’abril i juny, fet que va permetre obrir al públic la competició
Catskills (I)

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez Cambray, ha presidit avui l'acte de lliurament de les medalles dels Campionats d'FP de Catalunya Catskills 2020-2021. L’acte  ha tingut lloc aquest matí a l’Hotel Exe Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona. Enguany s’han premiat un total de 143 alumnes d’arreu de Catalunya en 41 especialitats diferents.

 

El conseller d'Educació s’ha adreçat a tots els participants de la competició i els ha dit que “sou un exemple i un estímul del que volem que sigui l’FP. La societat necessita professionals ben formats i competents en l’electrònica, la informàtica, l’administració, el comerç, l’hoteleria, l’energia, l’agroalimentària, la salut, i en molts altres sectors”.  També ha felicitat a totes les noies que hi han participat: “Volem una FP amb noies. Aquestes competicions ens serveixen per posar en pràctica el que és la vida, donar el millor d’un mateix, el treball en equip, el compromís amb la feina i fer realment la feina el millor que la sabeu fer”.

 

Gonzàlez-Cambray també ha fet un “reconeixement als 139 instituts que han participat en el aquests Catskills” i ha agraït al professorat el seu compromís i implicació:  “No deixeu mai de ser implicats i inconformistes, sou els que feu l’escola al servei dels joves i de l’alumnat. Educar amb passió és del millor que es pot fer en aquesta vida i del més gratificant”.

Catskills (II)

8a edició dels Catskills

 

En aquesta 8a edició dels Catskills hi van participar un total de 139 centres educatius amb 426 alumnes de cicles formatius de grau mitjà i grau superior. La competició es va realitzar en streaming, d’abril a juny, fet que va permetre obrir al públic la competició de les 41 especialitats diferents.


Els guanyadors Catskills amb medalla d'or seran els representants de la delegació catalana a Spainskills, i en cas de guanyar medalla d'or al campionat estatal, podran participar en els Worldskills.  L'any 2019 durant els campionats estatals Spainskills, Catalunya va ser guardonada amb 6 medalles d'or, 1 argent i 3 bronze.  Els guanyadors de les medalles d'or assistiran doncs, al campionat internacional d'oficis que tindrà lloc a Shanghai (Xina) 2022 i a Euroskills Sant Petersburg 2023.



Campionats d'FP de Catalunya


Els CatSkills, que organitza el Departament d'Educació conjuntament amb els centres educatius, tenen lloc cada dos anys i permeten mostrar les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen. Les proves de les diferents competicions estan inspirades en el campionat internacional Worldskills. L'objectiu és promoure la transferència d'habilitats i coneixements en l'àmbit de la formació professional i, al mateix temps, estimular l'aprenentatge professional entre iguals, tant entre l'alumnat com del professorat, dins el marc de la formació professional.


Durant les diferents proves, els alumnes utilitzen moltes de les destreses adquirides als cicles formatius que estan estudiant. Aquestes proves les elaboren persones expertes en cadascuna de les diferents categories d'skills. El contingut de les proves es recull a les Directrius Tècniques i Test Projects de cada especialitat.

 

Més informació: http://catskills.gencat.cat/ca/2021/

 

23 de novembre de 2021

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia