Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat tanca l'Alerta per vent i manté activa l'Alerta per pluges

query_builder   23 novembre 2021 20:58

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat tanca l'Alerta per vent i manté activa l'Alerta per pluges

  • El Pla VENTCAT queda en situació de Prealerta perquè fins la matinada les ratxes de vent podran superar els 72 Km/h al litoral i prelitoral central
  • El Pla INUNCAT es manté en Alerta perquè aquest  vespre encara es podran donar precipitacions intenses i fins demà a la tarda es manté l’avís per acumulació d’aigua a la zona nord-est de Catalunya
  • Cal allunyar-se i respectar els tancaments de guals, zones inundables, rius i rieres, que poden augmentar el cabal de forma sobtada

 

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT . El Pla queda en situació de Prealerta perquè segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), fins la matinada, les ratxes de vent encara podran superar els 72 km/h al litoral i prelitoral central i les comarques de la Selva i el Gironès.

 

ALERTA INUNCAT

Protecció Civil de la Generalitat manté l’Alerta del Pla Especial d’Emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT perquè durant el vespre d’avui s’esperen precipitacions intenses i fins demà a la tarda hi ha vigent un avís per acumulació d’aigua.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) durant el vespre d’avui encara s’esperen xàfecs d'intensitat superior als 20 l/m2 en 30 minuts  acompanyats de tempesta. Principalment. a la meitat est del territori.

D’altra banda, fins demà a la tarda s'esperen acumulacions de pluja, també, a la meitat est del país que poden superar el llindar de 200 l/m2 en 24 hores, principalment, a l’Alt Empordà i a les comarques del Gironès, Pla de l’Estany, Garrotxa i Baix Empordà des de la tarda-vespre.

Pel que fa a l'estat de la mar, hi haurà maregassa amb onades superiors a 2,5 metres amb caràcter general a tot el litoral amb notable mar de fons de component est i demà evolucionarà fins el vespre-nit cap a l’Alt Empordà i Baix Empordà principalment.

En termes generals, es recomana reduir al màxim la mobilitat i en tot cas, extremar la precaució en els desplaçaments, i també evitar al màxim les activitats a l’aire lliure durant les hores en què es preveuen les pluges més intenses.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.

Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents. Eviteu anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en perill ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant.

Consulteu els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant les ventades interior.gencat.cat/ventades, els aiguats a interior.gencat.cat/inundacions i el fort onatge a interior.gencat.cat/onatge

Es recomana prestar atenció a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.