Drets Socials

Segell: Aquí no hi caben les violències masclistes

Els equipaments cívics reivindiquen el dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

query_builder   24 novembre 2021 15:00

event_note Nota de premsa

Els equipaments cívics reivindiquen el dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones

Drets Socials promou el segell “Aquí no hi caben les violències masclistes”, als equipaments cívics amb l’objectiu d’identificar aquests equipaments com a espais lliures de violències masclistes
Casal Cívic El Prat- Delta de Llobregat

Durant tot el mes de novembre els equipaments cívics de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Drets Socials duen a terme diverses actuacions i activitats en el marc del 25N, el dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Segell “Aquí no hi caben les violències masclistes”

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària promou el segell “Aquí no hi caben les violències masclistes”, entre 42 equipaments cívics amb l’objectiu d’identificar aquests equipaments com a espais segurs on les violències masclistes no es permeten i ampliant també el suport a les dones o persones que pateixen violències masclistes per la seva orientació o identitat de gènere. Amb el segell, també es pretén oferir un acompanyament continuat als i les professionals del equipament en la construcció d’espais lliures de violències masclistes.

Aquest segell contempla diverses accions, com tallers per a grups de persones grans sobre relacions lliures de violències i sexualitat, o sobre noves masculinitats per a grups de joves, en els quals s’estima que participaran més de 200 persones. Una altra de les accions del segell és revisar la cartelleria de l’equipament perquè sigui inclusiva, elaborar guies, contes i infografies, així com formar les persones responsables dels casals cívics perquè coneguin el circuit d’atenció a les violències masclistes del Departament d’Igualtat i Feminismes, amb l’objectiu de millorar la detecció de les violències masclistes.

El 25N als equipaments

Els equipaments cívics de les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona, el Penedès i Garraf han organitzat l’Acció 25N: Vides lliures de violències masclistes. Trenca el silenci a través de l’art,  una acció comunitària que utilitza l’art com a llenguatge artístic universal. Aquest projecte pretén que les persones interessades i/o entitats vinculades als diferents equipaments puguin participar en un projecte creatiu i de sensibilització col·lectiva. Mitjançant un taller de pintura o fotografia; cada participant pot plasmar una obra artística ,la lluita contra les violències masclistes a través de l’art. Un cop finalitzats els diferents tallers s’organitzarà una exposició col·lectiva i itinerant. També és crearà un museu virtual amb les obres realitzades amb el suport dels Punt Òmnia situats al territori.

El Casal Cívic El Prat– Delta de Llobregat i l’Ajuntament del Prat han organitzat la creació d’un mural artístic a la façana de l’equipament de manera comunitària com a acció sensibilitzadora sobre el 25 de novembre amb l’objectiu de propiciar la participació i la implicació de la ciutadania en la lluita contra les violències masclistes. El Casal Cívic de la Pobla de Segur ha organitzat una xerrada de sensibilització sobre micromasclismes, amb l’objectiu de trencar mites de les violències masclistes i donar a conèixer la feina que el SIAD del Pallars Jussà. Al CC Les Borges Blanques s’hi ha organitzat un taller d’autodefensa dirigit a dones grans; al CC Figueres-Alt Empordà, els i les joves que participen a l’equipament faran galetes amb un llaç lila, que es serviran a la cafeteria de l’equipament, com acció de sensibilització; el CC Sant Roc Badalona realitzarà un taller artístic, i el CC Salut Alta de Badalona organitza un taller de llaços. El CC Blanes organitzarà la xerrada: “Dones grans, grans dones” i al CGG Franqueses han programat el cicle de xerrades  “Veus de Dones”. El CC Terrassa Ca n'Anglada organitza la lectura d’un manifest i de poemes sobre la violència masclista.

Els equipaments cívics són espais públics de participació i convivència oberts a tothom, amb la missió principal de vertebrar la comunitat per afavorir la cohesió social, l’equitat, l’arrelament i el sentiment de pertinença al país i promoure la transmissió de valors cívics i comunitaris que permetin la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i les ciutadanes mitjançant un conjunt de serveis i recursos a l’abast de tota la comunitat per tal de fomentar la convivència, les relacions intergeneracionals i la participació en la comunitat. Hi ha 133 equipaments repartits per tot el territori: https://dretssocials.gencat.cat/ca/serveis/equipaments_civics_i_activitats/casals_civics/adreces_activitats/

Segell: Aquí no hi caben les violències masclistes