Protecció Civil

Imatge sortida d'emergència

La Comissió d'Autoprotecció de Protecció Civil ha homologat avui 16 plans d'autoprotecció

query_builder   26 novembre 2021 10:45

event_note Nota de premsa

La Comissió d'Autoprotecció de Protecció Civil ha homologat avui 16 plans d'autoprotecció

Imatge sortida d'emergència
  • Els plans homologats avui, sumats als d’anteriors comissions, fan un total de 189 aquest any 2021
  • Del total de plans homologats, 4 són d’indústries de risc químic que tenen substàncies perilloses en quantitats importants
  • A la mateixa Comissió no s’han homologat 13 plans d’autoprotecció de diverses tipologies

 

La directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Mercè Salvat, ha presidit avui divendres, 26 de novembre, una nova Comissió d’Autoprotecció de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, en què s’han homologat 16 nous Plans d’Autoprotecció d’indústries de risc químic, instal·lacions elèctriques, dos castells de foc, un multicinema o una cursa, entre altres.

A la Comissió d’Autoprotecció també hi ha participat el sots-director de Protecció Civil, Sergio Delgado; la subdirectora de Coordinació i Gestió d’Emergències, Imma Solè; el sots-director general de Seguretat Industrial, Florenci Hernández per delegació la directora general d’Indústria; i el cap de la Unitat de Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona, Hèctor Carmona, per delegació de la gerent de l’Àrea de Seguretat i Prevenció.

La d’avui ha estat la vuitena reunió de la Comissió d’Autoprotecció (que es va reunir per primera vegada el passat mes de març de 2021), i que està agilitzant el procés d’homologació dels plans d’autoprotecció reduint de forma significativa els terminis de resolució expressa dels procediments.

Els 16 Plans d’Autoprotecció homologats avui s’afegeixen als 173 homologats a les anteriors reunions de la Comissió, de manera que deixen un total de 189 plans homologats entre els mesos de març i novembre.

 

Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions químiques, elèctriques, actes culturals i centres sociosanitaris, entre altres

Avui s’han homologat 16 Plans d’Autoprotecció (PAU) dels quals la majoria són de les comarques de Barcelona (7), 4 de Girona, 2 de Tarragona, 2 de la Catalunya Central i 1 de l’Alt Pirineu i Aran.

Entre els plans homologats n‘hi ha 5 d’indústries (dels quals 4 presenten quantitats importants de substàncies perilloses i 1 per l’elevada càrrega de foc), 2 instal·lacions elèctriques; 2 castells de foc; una cursa; un complex hoteler tipus ressort; un càmping; un multicinema; un centre sociosanitari; una escola i una bassa de grans dimensions de l’estació d’esquí de La Masella que s’homologa parcialment.

A la Comissió d’avui s’han presentat també 13 PAU que no han estat homologats. Es tracta de 4 instal·lacions amb productes químics; 3 residències de gent gran; 3 edificis d’oficines; una discoteca; un hotel i un edifici amb alta ocupació. De les comarques de Barcelona n’hi havia 11; de Girona 1; i de l’Alt Pirineu i Aran 1.

La no homologació respon a deficiències en el contingut del pla o bé insuficiències dels mitjans i recursos d’autoprotecció necessaris per respondre a una emergència i evitar danys greus dins o fora de l’activitat, segons el cas.

En tots aquests casos, les activitats han rebut l’informe d’avaluació tècnica de la Direcció General de Protecció Civil on consten els aspectes del pla d’autoprotecció que cal esmenar i es farà seguiment al llarg dels propers mesos per tal de que es facin les degudes correccions si l’activitat no les presenta amb caràcter immediat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia