President

UPF

President Aragonès: "No canviarem el model lingüístic ni instarem les escoles a canviar-lo i buscarem el blindatge jurídic necessari"

query_builder   26 novembre 2021 13:17

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "No canviarem el model lingüístic ni instarem les escoles a canviar-lo i buscarem el blindatge jurídic necessari"

  • El president remarca la necessitat d’“un consens social i polític” entorn del català i destaca que a principis d’any es constituirà el Pacte Nacional per la Llengua
  • També defensa l’extensió de l’ús del certificat Covid per contenir la pandèmia i demana utilitzar-lo amb responsabilitat
  • El cap de l’Executiu ha fet una roda de premsa a la Universitat Pompeu Fabra responent a preguntes dels estudiants de tercer i quart curs del Grau de Periodisme
El president responent la pregunta d'un dels estudiants. Autor: Rubén Moreno
El president responent la pregunta d'un dels estudiants. Autor: Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha insistit aquest matí en la defensa del model d’immersió lingüística de les escoles catalanes i ha assegurat que la Generalitat mantindrà el model actual: “No canviarem el model lingüístic ni instarem les escoles a canviar-lo”. “No farem que la necessitat de gestionar aquesta sentència i el manteniment de l’actual model hagi de ser responsabilitat dels docents, sinó que serà el Govern qui assumeix les responsabilitats jurídiques i polítiques per trobar els camins que ens permetin garantir l’actual model”, ha afegit. I ha remarcat que “no deixarem els docents sols” i que es buscaran “els camins de blindatge jurídic” necessaris.

Davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el cap de l’Executiu ha defensat que els criteris de l’escola “han de ser pedagògics i no jurídics”, i que, precisament per això, el model actual “està en la bona línia i el que cal és el contrari del que se’ns imposa”.

En aquest sentit, Aragonès ha subratllat la necessitat d’“un consens social i polític” entorn del català i ha explicat que “a principis d’any constituirem un Pacte Nacional per la Llengua” que propiciï de nou un acord en matèria de política lingüística i “el necessari avenç del català”. Al costat d’aquest gran pacte, el president també ha apostat per “potenciar el català com a llengua d’ús social en àmbits de consum cultural”, com l’audiovisual o l’educatiu, i “una reforma de la Corporació de Mitjans Audiovisuals per posar Televisió de Catalunya al dia”. “I això necessita de recursos i d’un pacte polític que blindi, independentment del govern que hi hagi, els recursos suficients en matèria audiovisual en català”, ha dit.

Així s’ha expressat en la roda de premsa que ha fet a la Universitat Pompeu Fabra, responent a preguntes dels estudiants de tercer i quart curs del Grau de Periodisme.

El certificat Covid com a eina per contenir la pandèmia

Davant l’augment de casos de la Covid-19, el president ha defensat l’extensió de l’ús del certificat Covid aprovat pel Govern i avalat pel TSJC, com una “mesura de seguretat” per “evitar que la resposta hagi de ser el tancament de locals o la reducció d’aforaments i horaris”. “Si s’exerceix amb responsabilitat permetrà una contenció”, ha constatat el cap de l’Executiu, que ha fet una nova crida a la precaució i “al bon ús del certificat Covid, de la mascareta i de la higiene de mans” perquè aquest augment de casos “no col·lapsi el sistema sanitari”.

Respecte a les incidències informàtiques en l’aplicació de La Meva Salut, ha assegurat que s’hi està treballant perquè “es pugui solucionar el més aviat possible” i es pugui “utilitzar amb normalitat”.

2  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 377

Fotografia 2

Fotografia 2 2016

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia