Institut Català de les Dones

Mapa de SIADs

L'Institut Català de les Dones i l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú treballen conjuntament per reforçar l'atenció a les dones que ofereix el SIAD municipal

query_builder   26 novembre 2021 16:16

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones i l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú treballen conjuntament per reforçar l'atenció a les dones que ofereix el SIAD municipal

L’equip directiu de l’ICD ha visitat aquest matí el Servei d’Atenció i Informació a les Dones de la capital del Garraf

Entre gener i juny el SIAD de Vilanova i la Geltrú ha atès 170 dones amb un total de 1.018 atencions

Foto reunió SIAD Vilanova

Aquest matí, la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD) de la conselleria d’Igualtat i Feminismes, Meritxell Benedí Altés, i la directora del mateix organisme, Neus Pociello Cayuela, han realitzat una visita institucional al Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Vilanova i la Geltrú, ubicat en la seu central del consistori.

En el transcurs de la visita han mantingut una reunió amb Jaume Aliaga Huguet, regidor d’Acció Social, Convivència i Equitat del municipi i tècniques d’aquest servei.

La visita s’emmarca en les trobades que responsables de la conselleria d’Igualtat i Feminismes estan realitzant als serveis per fer un diagnòstic conjunt amb els ens locals i dissenyar actuacions que reforcin l’atenció a les dones.

Entre gener i juny el SIAD de Vilanova i la Geltrú ha atès 170 dones amb un total de 1.018 atencions. L’any passat en va atendre 212, el 17% per trobar-se en situacions de violències masclistes, i va realitzar un total de 1.202 atencions.

Reunió Vilanova

Què fa un SIAD?

Els 107 SIAD que hi ha en el territori de Catalunya i que depenen dels ens locals, juntament amb els 5 punts #ICDObert de l’ICD, formen una  xarxa de 112 serveis on les dones poden trobar assessorament des de la proximitat, informació i orientació sobre els seus drets, serveis a l’abast i recursos.

Els SIAD hi són a les poblacions de més de 20 mil habitants, des d’on ofereixen serveis gratuïts d’assessorament psicològic i d’assessorament jurídic per consultes sobre processos de separació, custòdies d’infants, incompliments de convenis i règims de visites, situacions de discriminació o de violència masclista.

Les professionals d’aquests serveis també creen grups terapèutics, realitzen actuacions de sensibilització, organitzen accions formatives, desenvolupen polítiques de gènere i protocols per a l’abordatge de les violències masclistes en el territori on tenen influència.