Interior

Els consellers Elena i Torrent presenten els primers 40 vehicles híbrids dels Mossos d'Esquadra

Els consellers Elena i Torrent presenten els primers 40 vehicles híbrids dels Mossos d'Esquadra

query_builder   29 novembre 2021 13:02

event_note Nota de premsa

Els consellers Elena i Torrent presenten els primers 40 vehicles híbrids dels Mossos d'Esquadra

Foto vehicles

L’adquisició dels vehicles s’emmarca en l’aposta per la sostenibilitat del parc mòbil del cos

Els 40 nous vehicles híbrids s’inclouen en els 382 que Mossos d’Esquadra ha adquirit aquest 2021

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, han presentat aquest matí des de Gironella els 40 primers vehicles híbrids que han adquirit els Mossos d’Esquadra. Els vehicles, que estan compresos en els 382 que s’han adquirit enguany amb una inversió de 20 milions d’euros, suposen una aposta per la sostenibilitat i la modernitat del parc mòbil. Amb una autonomia total d’uns 1.000 quilòmetres, els vehicles combinen la motorització de benzina amb un motor elèctric d’1’1kwh, fet que optimitza tant l’emmagatzematge de l’energia com el seu funcionament. Els nous vehicles, del model Ford Kuga, han estat carrossats per una empresa ubicada a Gironella.

En l’acte de presentació, Elena ha destacat que “la presentació dels primers 40 vehicles híbrids dels Mossos d’Esquadra respon a la voluntat de contribuir a una revolució verda que interpel·la tothom”. “Les administracions hem de donar exemple”, ha manifestat el conseller, que ha remarcat que “és una aposta per començar a provar aquest nou model de vehicle híbrid i veure si en el futur apostem amb més intensitat en aquesta direcció”.

En aquest sentit, el titular d’Interior ha explicat que “aquests vehicles híbrids faran possible un patrullatge més eficient en nuclis urbans”, i ha recordat la voluntat de “renovar tot el parc mòbil dels Mossos d’Esquadra”. “La defensa que fa el cos dels drets i llibertats, especialment de les persones més vulnerables, requereix de més efectius i mitjans”, ha afegit.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha destacat que “el sector de l’automoció és fonamental des del punt de vista estratègic, ambiental i econòmic, en un país on sempre ha tingut un pes molt gran”. “Volem que el segueixi tenint, en un segle XXI que ens marca nous paràmetres com la sostenibilitat”, ha ressaltat. Torrent ha reconegut “l’aposta i el compromís del Departament d’Interior per la sostenibilitat”, i ha assegurat que “l’emergència climàtica ens interpel·la a tots, i estem concernits en fer accions concretes per lluitar-hi en contra”. 

El titular d’Empresa i Treball ha afegit que “el Govern ha d’acompanyar en la transició verda, del cotxe de combustió cap al vehicle de zero emissions, així com tot el teixit empresarial lligat a aquest sector que ocupa a 40.000 catalans i catalanes”. 

El repartiment dels vehicles s’assignarà prioritzant les localitats que ja disposen o disposaran de zones de baixes emissions. D’aquesta manera, s’ha prioritzat la ciutat de Barcelona amb 26 vehicles i altres localitats com l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs, Tarragona, Girona o Lleida. 

L’acte de presentació ha comptat amb la participació del director general de la Policia, Pere Ferrer i Sastre, i l’alcalde de Gironella, David Font i Simon, entre d’altres.

Més de 1.000 vehicles nous en dos anys

Elena ha destacat l’aposta per renovar tota la flota del cos de Mossos d’Esquadra amb la mirada posada en l'horitzó de transformació dels Mossos 2030. En aquest sentit, aquest any s’han incorporat 382 vehicles nous, que se sumen als 400 ja incorporats l’any passat i els 400 que es licitaran l’any vinent. 

La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra va començar a patrullar l’any passat amb els nous models de vehicles de seguretat ciutadana que incorporen una nova imatge corporativa del Cos després. A banda del nou logotipat, que millora la visibilitat del vehicle, la nova flota de seguretat ciutadana incorpora també una important renovació tecnològica que suposa una millora mediambiental i de la seguretat activa i passiva dels agents i de la ciutadania. 



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia