Acció Exterior i Unió Europea

Commemoració Pau Casals

Consellera Alsina: "Avui homenatgem Pau Casals a Girona la setmana vinent a Washington i a Ciutat de Mèxic"

query_builder   29 novembre 2021 20:46

event_note Nota de premsa

Consellera Alsina: "Avui homenatgem Pau Casals a Girona la setmana vinent a Washington i a Ciutat de Mèxic"

Acte Commenoratiu Pau Casals a Girona

La consellera ha destacat que l’homenatge a la feina de Pau Casals per Catalunya i per a la construcció de la pau “avui” es fa “des de Girona”, la setmana vinent a Washington i a Ciutat de Mèxic”. Ho ha dit després de repassar les diferents activitats commemoratives, programades en el marc de l’aniversari del cèlebre discurs de Casals, que impulsa el Govern i coordina el Departament d’Acció Exterior i Govern Obert. 

Casals “va posar la música al servei de la pau i de la seva terra, Catalunya. La terra on a més no podia tornar”, ha recordat Alsina.   

Segons la consellera, “la figura de Pau Casals i el seu llegat ens ha de guiar en la nostra manera de fer acció exterior, projectant una Catalunya compromesa amb els valors i els reptes globals que hem d’afrontar”. 

A més de la tertúlia que han mantingut la consellera Alsina amb Josep Maria Figueres, historiador i especialista en la figura de Pau Casals,  Joaquim Nadal, primer alcalde de Girona després de la transició i exconseller de la Generalitat, ha explicat com va viure, des de Liverpool, el discurs de Pau Casals a les Nacions Unides.  

La delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral també ha participat en l’acte. 

Al finalitzar la tertúlia, la Girona Banda Band (GBB), una banda nascuda com a iniciativa de música inclusiva a la ciutat, ha interpretat El Cant dels Ocells i ‘Imagine’ de John Lenon.  

2  

Imatges

Consellera Alsina a l'acte commemoratiu de Pau Casals a Girona

Consellera Alsina a l'acte commemoratiu de Pau Casals a Girona 52

acte commemoratiu del 50e aniversari del discurs de Pau Casals a l'ONU

acte commemoratiu del 50e aniversari del discurs de Pau Casals a l'ONU 113