Acció Exterior i Unió Europea

Consellera Alsina Parlament

Consellera Alsina: "Demano a tots els grups parlamentaris que signem una carta adreçada al president Sánchez per demanar formalment l'oficialitat del català a la UE"

query_builder   30 novembre 2021 18:34

event_note Nota de premsa

Consellera Alsina: "Demano a tots els grups parlamentaris que signem una carta adreçada al president Sánchez per demanar formalment l'oficialitat del català a la UE"

  • En una interpel·lació al ple del Parlament la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert avisa que “una altra negativa de l’estat a fer allò que l’Estatut ja obligava acabaria de confirmar que l’agenda del reencuentro és poc més que una operació de branding polític”
La consellera Alsina al ple del Parlament
La consellera Alsina al ple del Parlament
La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha instat avui tots els presidents dels grups parlamentaris a “signar una carta adreçada al president espanyol Pedro Sánchez per demanar formalment l’oficialitat del català a la Unió Europea”. “Una altra negativa de l’estat a fer allò que  l’Estatut ja obligava acabaria de confirmar que la agenda del reencuentro és poc més que una pura operació de branding polític”, ha denunciat.

 

En una interpel·lació al ple del Parlament, la titular d’Acció Exterior i Govern Obert ha recordat que “el reconeixement del català com a llengua de ple dret de la Unió Europea no és cap caprici, sinó un mandat estatutari” i que el govern de l’estat no només no ha demanat a data d’avui aquest reconeixement davant el Consell de la Unió, sinó que l’ha bloquejat en repetides ocasions”. “Tots els qui defensem els valors democràtics i la pluralitat tenim el deure de defensar que el català sigui oficial a Europa”, ha afirmat.

 

“L’estat intenta invisibilitzar i arraconar la 13a llengua més parlada de la Unió”, ha lamentat. I ha remarcat: “l’atac constant que pateix la llengua catalana és el que millor escenifica el menyspreu de l’estat espanyol envers Catalunya”.

 

Amb més de 10 milions, el català té més parlants que 11 llengües oficials de la UE, però en canvi no és un idioma oficial en el marc de les institucions europees “per la manca de voluntat política de l’estat”. “No  hi ha cap llengua de les dimensions, la vitalitat i el pes econòmic i demogràfic del català que no sigui plenament oficial a Europa”, ha insistit.

 

 

Durant la seva intervenció al ple del Parlament la consellera Alsina també ha explicat que, tal com va anunciar la setmana passada des de Londres, ha enviat una carta a la presidenta del Comitè d’Experts de la Carta Europea de les Llengües regionals i minoritàries del Consell d’Europa denunciant “el nou atac al model d’immersió lingüística de Catalunya” que suposa un “nou incompliment” de la Carta, signada i ratificada per l’estat. “No permetrem que ningú segresti el català, ni l’estat ni Europa”, ha sentenciat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia