Salut

La Regió Sanitària Girona habilitarà sis punts de vacunació poblacional per l'avanç de la dosi de reforç

query_builder   1 desembre 2021 16:51

event_note Nota de premsa

La Regió Sanitària Girona habilitarà sis punts de vacunació poblacional per l'avanç de la dosi de reforç

  • Els espais vacunals estaran oberts a tota la ciutadania i se’n disposarà a Girona, Figueres, Blanes, Calella, Olot i Ripoll

La Regió Sanitària Girona, en el marc de la nova fase de vacunació anunciada pel Departament de Salut, disposarà d’un total de sis punts de vacunació poblacional (PVP) que s’encarregaran d’administrar tant les dosis de reforç com les primeres i segones de la vacuna contra la COVID-19. Aquests PVP estaran oberts a tota la ciutadania. Es tracta de la Seu de la Generalitat a Girona; el Centre Cultural Molí de l’Anguila de Figueres; el local Mas Enlaire de Blanes; la Sala Eudald Graells de Ripoll, el Casal Marià d’Olot i a Calella, que es trasllada de la Fàbrica Llobet-Guri a l’Espai Mercat. La  majoria dels punts ja han estat operatius com a centres vacunals en algun moment de la campanya de vacunació i, de fet, tres d’ells –Blanes, Olot i Ripoll- seguien en funcionament actualment com a punts de proximitat per als usuaris de la seva Àrea Bàsica de Salut. També s’està treballant per posar en marxa un punt de vacunació poblacional al Baix Empordà.

La programació de cita als punts de vacunació poblacionals es podrà fer a través de la web vacunacovidsalut.cat i la ciutadania podrà triar entre un dels sis habilitats  a la regió o bé al seu CAP de referència.

Es recomana a la ciutadania que, per qüestions logístiques i organitzaves dels equips, es prioritzi la vacunació amb cita, sense perjudici que cadascun dels punts puguin dur a terme vacunació oportunista i accions puntuals sense cita. En aquest sentit, la Seu de la Generalitat a Girona serà el punt de referència per a la vacunació sense cita a la regió. 

En el transcurs de la campanya de vacunació, els punts vacunals s’han anat adequant al ritme i capacitat del sistema sanitari. Amb l’avanç de la campanya de vacunació amb les dosis de reforç i per tal de descongestionar els centres d’atenció primària,  s’ha considerat necessari redimensionar la xarxa de punts vacunals del territori. Les converses entre ajuntaments, el Servei Català de la Salut i les entitats proveïdores han permès disposar d’aquests espais. En el cas de Blanes, el canvi a punt de vacunació poblacional es produirà demà dijous i a Olot i Ripoll, serà a partir del divendres 3.

Pel que fa a Calella s’estrenarà el nou emplaçament el dijous 9 de desembre, un cop fet el trasllat de la Fàbrica Llobet-Guri a l’Espai Mercat, i en relació a la Seu de la Generalitat a Girona, s’habilitarà l’Espai Santa Caterina també a partir del dijous 9. Per últim, s’està treballant per reobrir el Centre Cultural Molí de l’Anguila de Figueres properament. Paral·lelament a aquests sis punts poblacionals, la resta dels CAP, també podran seguir vacunant de la COVID-19 als usuaris de la seva àrea de salut amb cita prèvia.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia