Esport

sge

El Consell Català de l'Esport obre una convocatòria d'ajuts de 2,84 M d'euros per a clubs i societats anònimes afectades per les restriccions del públic a causa de la Covid-19

query_builder   2 desembre 2021 12:28

event_note Nota de premsa

El Consell Català de l'Esport obre una convocatòria d'ajuts de 2,84 M d'euros per a clubs i societats anònimes afectades per les restriccions del públic a causa de la Covid-19

  • Poden optar-hi clubs esportius i societats anònimes esportives que hagin participat durant la temporada 2020-2021 en lligues regulars professionals i/o lligues regulars de la màxima categoria estatal
  • El termini de presentació de sol·licituds acabarà el 13 de desembre i el repartiment dels ajuts es basarà en la capacitat mitjana de públic i el nombre de partits que els equips hagin disputat com a locals
sge

El Consell Català de l’Esport (CCE) obrirà demà el termini per optar a la convocatòria d’ajuts extraordinaris i d’emergència per valor de 2.840.000 euros destinats a clubs i societats anònimes esportives. Aquests ajuts volen pal·liar les afectacions econòmiques i socials derivades de les restriccions d'accés del públic als seus espais de competició durant la temporada 2020-2021 imposades a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Tal com estableixen les bases de la convocatòria, ambdues publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), poden optar a aquests ajuts els clubs esportius i les societats anònimes esportives (SAD) inscrites al Registre d'Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya amb equips absoluts que durant la temporada 2020-2021 hagin participat en lligues regulars professionals estatals i/o equips absoluts no professionals que hagin participat en lligues regulars de la màxima categoria estatal quan la competició s'hagi mantingut entre setembre de 2020 i febrer de 2021.

Els esports que s'hi poden acollir són: basquetbol, futbol, futbol americà, futbol sala, handbol, hoquei sobre herba, hoquei sobre gel, hoquei línia, hoquei sobre patins, rugbi, voleibol i waterpolo. Les entitats sol·licitants hauran de complir amb les obligacions que determinen les bases reguladores mitjançant una declaració de responsable.

L’ajut consisteix en una aportació única per sol·licitant. L'import de l'ajut s'estableix en funció de la capacitat de la instal·lació en què l'entitat sol·licitant va actuar com a local. L'indicador serà l’aforament de la instal·lació multiplicat pel nombre de partits que els equips absoluts de cada club o SAD hagin disputat com a locals en les diferents lligues regulars professionals o de la màxima categoria estatal absoluta corresponents a la temporada 2020-2021 entre setembre de 2020 i febrer de 2021. El procediment de concessió és de concurrència competitiva.

Sol·licituds fins el dia 13 de desembre

El termini de presentació de sol·licituds és de 5 dies hàbils –a partir de demà i fins dilluns 13 de desembre a les 23.59h-, tal com s’informa en la resolució publicada avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Les sol·licituds i les declaracions descrites a les bases s'hauran de presentar telemàticament a través del formulari normalitzat a l'adreça Tràmits gencat (tramits.gencat.cat), amb identificació i signatura electrònica de la persona jurídica sol·licitant. El formulari per demanar l'ajut es troba en aquest enllaç.

Amb aquesta nova convocatòria, el Govern vol contribuir a pal·liar els efectes econòmics que ha tingut en els clubs catalans la suspensió i limitació de l'obertura al públic de les instal·lacions i dels equipaments esportius que han acollit la competició professional, estatal i internacional, a causa de les mesures de contenció de la Covid-19, la qual cosa ha comportat una baixada d’ingressos per la manca d’espectadors a les grades. Així mateix, aquests recursos pretenen contribuir a afavorir la sostenibilitat econòmica d’aquest sector, així com ajudar al manteniment i a la continuïtat de la seva activitat.