Institut Català de les Dones

Visita al SIAD del Priorat

L'Institut Català de les Dones manté reunions amb els Consells Comarcals del Priorat i el Baix Camp per treballar conjuntament per a la millora de l'atenció a les dones

query_builder   3 desembre 2021 14:26

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones manté reunions amb els Consells Comarcals del Priorat i el Baix Camp per treballar conjuntament per a la millora de l'atenció a les dones

Visita al SIAD del Priorat
Visita al SIAD del Priorat

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD) de la conselleria d’Igualtat i Feminismes (IFE), Meritxell Benedí Altés, i la coordinadora territorial d’aquest departament a Tarragona, Eva Ferran Roig, han realitzat una visita institucional als Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) dels consells comarcals del Priorat i del Baix Camp.

En el transcurs de la visita al SIAD del Consell Comarcal del Priorat, a Falset, han mantingut una reunió amb el president d’aquest ens, Xavier Gràcia, el coordinador serveis socials, Francesc Brull, i les professionals del servei. Aquest SIAD ha atès entre els anys 2019 i 2020 un total de 82 dones i realitzat 248 atencions.

Reunió al Consell Comarcal del Baix Camp
Reunió al Consell Comarcal del Baix Camp

SIAD del Baix Camp

Posteriorment s’han traslladat a Reus on han visitat el SIAD del Baix Camp i han mantingut una reunió que ha comptat amb la participació de la presidenta i vicepresidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa M. Abelló i Lídia Bargas, respectivament; Diana Salvadó, portaveu del grup del PSC en aquest ens; Beatriz Mayordomo, vicepresidenta del Consell Consultiu de Dones del Baix Camp, i les professionals del servei.

Aquest servei va atendre l’any passat 150 dones i va fer un total de 1.557 atencions. Enguany, entre gener i juny ha atès 121 dones i realitzat 884 atencions.

La visita s’emmarca en les reunions que responsables de la conselleria d’Igualtat i Feminismes estan realitzant als serveis per fer conjuntament amb els ens locals un diagnòstic i dissenyar actuacions que reforcin l’atenció a les dones a tot el territori.

Per la tarda mantindran una reunió a la sala de plens de l’ajuntament de l’Aleixar amb l’alcalde, Antoni Abelló Grau, i representants de la Taula Feminista d’aquest municipi amb l’objectiu de conèixer de primera mà les seves propostes per a la transformació feminista del territori.

La xarxa de SIAD

Els 107 SIAD que hi ha en el territori de Catalunya i que depenen dels ens locals, juntament amb els 5 punts #ICDObert de l’ICD, formen una  xarxa de 112 serveis on les dones poden trobar assessorament des de la proximitat, informació i orientació sobre els seus drets, serveis a l’abast i recursos.

Els SIAD ofereixen serveis gratuïts d’assessorament psicològic i d’assessorament jurídic per consultes sobre processos de separació, custòdies d’infants, incompliments de convenis i règims de visites, situacions de discriminació o de violència masclista.

Les professionals d’aquests serveis també creen grups terapèutics, realitzen actuacions de sensibilització, organitzen accions formatives, desenvolupen polítiques de gènere i protocols per a l’abordatge de les violències masclistes en el territori on tenen influència.

Contacte amb el Punt #ICDObert a Tarragona:  icd.tarragona@gencat.cat   977241304

2  

Imatges

Visita al SIAD Priorat

Visita al SIAD Priorat 476

Reunió al Consell Comarcal del Baix Camp

Reunió al Consell Comarcal del Baix Camp 158