Bombers

El dispositiu dels Bombers de la Generalitat de Catalunya aquest matí a Vilassar de Mar

Els Bombers de la Generalitat donen per extingit l'incendi d'un habitatge a Vilassar de Mar

query_builder   6 desembre 2021 13:33

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat donen per extingit l'incendi d'un habitatge a Vilassar de Mar

  • En l’incendi han mort un home i una dona d’edat avançada
  • A Esplugues de Llobregat, els Bombers també han extingit un incendi que ha afectat diversos vehicles en un pàrquing i patis interiors, sense produir danys personals

Els Bombers de la Generalitat extingeixen l’incendi (11.43h) que aquest matí s’ha produït al bloc Vicor 5 del carrer d’Ocata, a Vilassar de Mar. Els Bombers han rebut l’avís a les 6.45 hores d’un incendi d’habitatge, que des de les 09.19 hores està controlat.

En arribar, els Bombers han comprovat que el foc estava totalment desenvolupat i afectava bàsicament el setè pis de l’edifici (de planta baixa més deu pisos), tot i que el foc s’havia propagat per alguns tendals de la façana.

Ràpidament, els Bombers han iniciat les tasques d’extinció des de la façana, per tal d’evitar la propagació vertical del foc, i des de l’interior per tal de rescatar les persones que es trobaven a l’interior del bloc i evitar també la propagació horitzontal dins de la mateixa planta.

En accedir a l’interior del pis 7è 2a han localitzat els cossos sense vida d’un home i una dona, un matrimoni d’edat avançada, que vivien en el pis que ha cremat completament. Els Bombers han procedit a revisar la resta d’habitatges de l’edifici, han evacuat a 42 persones i n’han confinat 6 més als seus domicilis.

Els Bombers de la Generalitat treballen ara en la retirada del material combustible de l’interior del pis que ha cremat i en el sanejament de la façana de l’immoble. Properament, i treballant conjuntament amb els tècnics de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, es valorarà quan podran tornar als seus domicilis els veïns evacuats.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esclarir les causes del foc.

Els Bombers de la Generalitat han desplegat 6 vehicles d’aigua, 2 autoescales, 4 vehicles de comandament, 1 vehicle de suport sanitari i un vehicle de suport d’equips respiratoris. Fins al lloc s’hi han desplaçat també 6 dotacions dels Mossos d’Esquadra i 6 unitats dels Sistema d’Emergències Mèdiques, a més del servei psicològic del SEM per familiars i afectats, entre d’altres cossos de seguretat.

 

Incendi de diversos vehicles en un pàrquing d’Esplugues de Llobregat

D’altra banda, els Bombers de la Generalitat han treballat en un incendi que ha afectat diversos vehicles a l’interior d’un pàrquing del carrer de Francesc Llunell amb el carrer del Mestre Joan Corrales d’Esplugues de Llobregat.

Els Bombers han evacuat preventivament 7 persones, 4 dels baixos de la finca 47 del carrer de Francesc Llunell i 3 persones més de la finca 11 del carrer Mestre Corrales, i no s’ha hagut de lamentar cap dany personal.

En aquest servei, l’avís del qual s’ha rebut a les 4.01 de la matinada, el foc ha cremat diversos vehicles que estaven estacionats a les plantes subterrànies de l’aparcament. El foc també ha afectat mobiliari divers de les terrasses interiors i els Bombers l’han donat per extingit a les 10.49h.

Els Mossos d’Esquadra han treballat en aquest servei amb 6 unitats. El SEM, per la seva banda, n’ha destinat 4 unitats.

 

Cerdanyola del Vallès, 6 de desembre de 2021

13.30 hores