Agents Rurals

Primera promoció de sotinspectors/es del Cos d'Agents Rurals.

S'incorpora la primera promoció de sotsinspectors/es dels Agents Rurals, amb un 42,9% de dones

query_builder   9 desembre 2021 09:04

event_note Nota de premsa

S'incorpora la primera promoció de sotsinspectors/es dels Agents Rurals, amb un 42,9% de dones

Els nous comandaments assumeixen funcions de direcció, coordinació, control i inspecció de les unitats en els àmbits territorials o funcionals assignats

Primera promoció de sotinspectors/es del Cos d'Agents Rurals.
Primera promoció de sotinspectors/es del Cos d'Agents Rurals.

La primera promoció de la categoria de sotsinpectors/es de l’escala executiva del Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya està formada per 14 persones, de les quals sis són dones. Això representa un 42,9%, una xifra que s’aproxima als reptes marcats pel Pla d’Igualtat del cos.

Cinc sotsinspectors/es procedeixen del torn de promoció interna i van ser nomenats al juliol. D'aquests, 2 van ser destinats a l’Àrea Regional de la Catalunya Central, 1 a les Terres de l’Ebre, 1 a Tarragona i 1 a l’Alt Pirineu.

Pel que fa als 9 sotsinspectors de torn lliure, aquesta setmana ha tingut lloc l’acte d’assignació de destinacions en què dues persones han estat assignades a Àrea Regional de Girona, 2 a Lleida, 2 a Barcelona, 1 a Terres de l’Ebre, 1 a Tarragona i 1 a l’Alt Pirineu. Durant aquest mes de desembre seran nomenats i s’incorporaran a les seves destinacions a principis de gener.

El desplegament de les categories professionals és un dels aspectes que preveu el Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals 2019-2024 (PECAR), que va aprovar el govern el juliol del 2019 i que compta amb 8 línies estratègiques, 28 programes i 103 accions. El pla té l’objectiu d’adaptar el cos als reptes actuals, reforçar-ne la visibilitat i capacitat de comunicació, i dimensionar i adequar els recursos materials a les noves necessitats. 

A nivell d’efectius, el PECAR preveu un increment de la plantilla fins a l’any 2024 de 300 agents, fins arribar als 800, amb l’objectiu de desplegar les categories professionals i els grups especials i de suport del cos. També preveu un augment de 50 places de personal tècnic, administratiu i personal laboral per consolidar l’estructura del mateix.

En aquest sentit, actualment s’està duent a terme el procés d’accés al Cos d’Agents Rurals en la categoria d’agent de l’escala bàsica, i ja s’han realitzat les dues primeres proves de la convocatòria, de 50 places.

1  

Imatges

Imatge de la primera promoció de sotsinspectors/es d'Agents Rurals

Imatge de la primera promoció de sotsinspectors/es d'Agents Rurals 141