Acció Exterior i Unió Europea

Govern

Consellera Alsina, en l'acte d'homenatge a Pau Casals a Washington: "Només amb més democràcia resoldrem el conflicte polític entre Catalunya i Espanya"

query_builder   8 desembre 2021 09:03

event_note Nota de premsa

Consellera Alsina, en l'acte d'homenatge a Pau Casals a Washington: "Només amb més democràcia resoldrem el conflicte polític entre Catalunya i Espanya"

  • La Delegació del Govern als Estats Units organitza un homenatge al cèlebre músic en commemoració del 50è aniversari del seu discurs a les Nacions Unides i del 60è aniversari del concert que va oferir a la Casa Blanca
La consellera i el delegat amb Marta Casals

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha encapçalat l’acte d’homenatge a Pau Casals organitzat per la Delegació del Govern als Estats Units coincidint amb el 60è aniversari del concert que el músic català va fer a la Casa Blanca. L’acte forma part de la commemoració del 50è aniversari del discurs de Pau Casals a les Nacions Unides que el Govern de la Generalitat celebra enguany i que ha programat concerts a Barcelona, Ginebra, Girona, i ara també a Washington i a Ciutat de Mèxic.

 

Segons la consellera Alsina, “la defensa de la democràcia del mestre Casals connecta amb la defensa de la democràcia que fa el Govern del qual tinc l’honor de formar part, un Govern que treballa per enfortir la democràcia en un moment en què tenim un conflicte polític sense resoldre” , perquè, ha assegurat “només amb més democràcia resoldrem el conflicte polític entre Catalunya i Espanya”.

 

En la seva intervenció en l’acte d’homenatge al mestre, la titular d’Acció Exterior i Govern Obert ha recordat “l’excepció” que va fer Pau Casals el 13 de novembre de 1961 acceptant la invitació del president John F. Kennedy de tocar a la Casa Blanca, després de molt temps en silenci. “Pau Casals admirava el president Kennedy perquè representava els valors de llibertat i democràcia, i per això va fer aquesta excepció que avui celebrem”.

 

Pau Casals va ser nominat al Premi Nobel de la Pau i guardonat amb la Medalla Presidencial de la Llibertat dels Estats Units i amb la Medalla de la Pau de les Nacions Unides.

 

Just abans de l’acte d’homenatge, la consellera Alsina s’ha reunit amb Marta Casals Istomin, també violoncel·lista i vídua de Pau Casals, que ha assistit al concert d’homenatge. L’acte ha comptat amb un concert de violoncel a càrrec del músic Amit Peled.

 

El secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, i el delegat del Govern als EUA, Isidre Sala, han participat a l’acte, que forma part de l’agenda del viatge de treball que la consellera Alsina tanca avui als Estats Units.

5  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 129

Fotografia 2

Fotografia 2 149

Fotografia 3

Fotografia 3

Fotografia 4

Fotografia 4 147

Fotografia 5

Fotografia 5 6064

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia