Empresa i Treball

Negociació col·lectiva

L'Observatori del Treball i Model Productiu d'Empresa i Treball amplia la informació sobre la negociació col·lectiva a Catalunya

query_builder   9 desembre 2021 12:44

event_note Nota de premsa

L'Observatori del Treball i Model Productiu d'Empresa i Treball amplia la informació sobre la negociació col·lectiva a Catalunya

El primer informe mensual, tancat a 31 d’octubre, indica que s’han registrat 379 convenis col·lectius amb efectes econòmics l’any 2021 a Catalunya, que afecten 112.079 empreses i 1.030.290 persones treballadores, amb un increment salarial pactat de l’1,49% i 1.719 hores anuals pactades.

 

 

L’Observatori del Treball i Model Productiu del Departament d’Empresa i Treball reprèn des d’avui l’estadística de la negociació col·lectiva a Catalunya, amb una periodicitat mensual de publicació.

 

Amb la difusió d’aquestes dades, l’Observatori del Treball i Model Productiu fa un pas endavant en facilitar una informació detallada i treballada de l’evolució de la negociació col·lectiva a Catalunya.

 

Les xifres presentades són el resultat d’un treball d’anàlisi i tractament de dades a partir del full estadístic registrat al REGCON, el sistema informàtic de registre de la negociació col·lectiva del Ministerio de Trabajo y Economia Social.

 

Entre les dades que, a partir d’avui, proporciona l’Observatori del Treball i Model Productiu, destaquen el nombre de convenis col·lectius d’empreses i sectors, les empreses i persones treballadores afectades, l’increment salarial pactat i el còmput anual d’hores. La informació es presenta desagregada, entre d’altres, per àmbit territorial, nivell de negociació, vigència, interval d’increment salarial pactat i activitat econòmica.

 

A tall d’exemple, el primer informe mensual de la negociació col·lectiva a Catalunya que avui publica l’Observatori del Treball i Model Productiu, tancat a 31 d’octubre, informa que s’han registrat 379 convenis col·lectius amb efectes econòmics l’any 2021 a Catalunya, que afecten 112.079 empreses i 1.030.290 persones treballadores, amb un increment salarial pactat de l’1,49% i 1.719 hores anuals pactades.

 

Aquest informe amplia la informació vinculada amb els convenis col·lectius. En aquesta matèria el Consell de Relacions Laborals publica semestralment el Butlletí del mapa de la negociació col·lectiva a Catalunya, que descriu l’estructura de la negociació col·lectiva a Catalunya.

 

A partir d’ara es disposarà de la informació de l’estadística mensual, així com del Butlletí semestral del mapa de la negociació col·lectiva.