Justícia, Drets i Memòria

.

Consellera Ciuró: "No es pot mercadejar a costa dels drets humans"

La consellera de Justícia lliura el guardó de la 8a edició del Memorial Cassià Just a la Federació Internacional de l'Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura (FIACAT)

query_builder   9 desembre 2021 20:50

event_note Nota de premsa

Consellera Ciuró: "No es pot mercadejar a costa dels drets humans"

La consellera de Justícia lliura el guardó de la 8a edició del Memorial Cassià Just a la Federació Internacional de l'Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura (FIACAT)

.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha presidit aquesta tarda el lliurament del 8è guardó Memorial Cassià Just al Palau de la Generalitat. També hi ha estat present la directora general d’Afers Religiosos, Yvonne Griley.

L’entitat premiada ha estat la Federació Internacional de l'Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura (FIACAT). Emili Chalaux i Montserrat Martínez, president i secretària respectivament de ACAT-Catalunya, l’entitat membre de FIACAT a Catalunya, han estat els encarregats de recollir el premi. A més, ambdós han fet un parlament en nom de la federació.

En el seu discurs, la consellera ha volgut agrair la tasca de la FIACAT sobre la defensa dels drets humans: “No es pot mercadejar a costa dels drets humans, ni fer-hi politiqueria, banalitzant o simplificant discursos. Cal que plantem cara i denunciem a aquelles entitats, particulars o partits polítics que, amb les seves actuacions, vulnerin els drets humans o els banalitzin”.

La glossa del premiat ha quedat en mans de l’advocat Eudald Vendrell, president de Justícia i Pau de Barcelona, entitat catòlica de defensa dels drets humans, que va presentar la candidatura de la FIACAT al premi.

El guardó del Memorial Cassià Just d’aquest any és una obra d’art original de l’il·lustrador català Albert Asensio. Tot i que la Direcció General d’Afers Religiosos va anunciar el guanyador del premi el novembre de 2020, les restriccions de la pandèmia van ajornar l’acte fins enguany.

Federació Internacional de l'Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura

La Federació Internacional d'ACAT (Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura), FIACAT, és una organització internacional no governamental de drets humans, creada l'any 1987, que treballa per l'abolició de la tortura i la pena de mort. La Federació agrupa una trentena d'associacions nacionals, les ACAT, presents a quatre continents.

Memorial Cassià Just

L’any 2010 el Govern de la Generalitat de Catalunya va crear el Memorial Cassià Just amb la voluntat de dur a terme un reconeixement a les persones o les institucions que s’han significat per les seves aportacions a la construcció d’un espai comú de convivència de la pluralitat d’opcions religioses.

El Memorial té per objecte reconèixer el treball de persones, entitats o institucions en favor de la construcció d’un espai comú de respecte a la llibertat religiosa, de foment del diàleg i de la relació entre les diferents confessions religioses, així com de difusió de la diversitat religiosa present a Catalunya.

1  

Imatges

La consellera Ciuró en l'entrega del guardó

La consellera Ciuró en l'entrega del guardó 2515