Empresa i Treball

Autocupació

Empresa i Treball obre la convocatòria de subvencions per a l'autoocupació de joves dotada amb 10 milions d'euros

query_builder   14 desembre 2021 10:03

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball obre la convocatòria de subvencions per a l'autoocupació de joves dotada amb 10 milions d'euros

  • Les subvencions del Departament d’Empresa i Treball poden arribar fins als 13.510 euros per jove donat d’alta durant un any al règim especial de la Seguretat Social dels treballadors autònoms (RETA), o règim especial equivalent o a la mutualitat del col·legi professional corresponent
  • La convocatòria de subvencions, que romandrà oberta durant un mes, cerca afavorir l’autoocupació de persones joves i s’emmarca en el programa REACT-UE

 

El Departament d’Empresa i Treball ha obert la convocatòria de sol·licituds de subvencions per afavorir l’autoocupació de joves en el marc del programa REACT-UE. Aquesta convocatòria romandrà oberta durant un mes. El pressupost destinat pel Departament és de 10 milions d’euros per als anys 2022 i 2023.

Amb l’objectiu de fomentar el treball autònom, ofereix un ajut de fins a 13.510 euros anuals a cada jove que es doni d’alta i es mantingui com a persona treballadora autònoma durant un any. Amb aquesta mesura es garanteix un ingrés mínim a la persona treballadora autònoma a l’inici de la seva activitat econòmica.

Per tenir-hi dret, haurà de continuar de manera ininterrompuda, durant dotze mesos, al règim especial de la Seguretat Social dels treballadors autònoms (RETA), al règim especial de treballadors del mar, al règim especial de treballadors de la mineria del carbó, o a la mutualitat del col·legi professional corresponent.

Qui podrà accedir a l’ajut?

La persona jove que vulgui sol·licitar l’ajut ha d’estar prèviament inscrita com a demandant d’ocupació no ocupada al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

També podrà demanar l’ajut la persona inscrita al programa Garantia Juvenil en situació “inscrita beneficiària” que s’hagi donat d’alta com a treballadora autònoma des de l’1 d’octubre de 2020 fins a la data màxima de presentació de sol·licituds de subvencions.

En canvi, no podran accedir a aquest ajut les persones joves que, malgrat complir els requisits, en l’edició anterior a aquest programa ja hagin gaudit de la modalitat d’ajuts dels anys 2017, 2018, 2019 i 2020 per afavorir l’autoocupació de persones joves inscrites al programa Garantia Juvenil.

Aquesta limitació es produeix malgrat que presentin una nova sol·licitud d’ajut per a una activitat econòmica diferent de la que ja van obtenir l’ajut en la convocatòria anterior.