Delegació a Tarragona

.

Adam Majó visita el Camp de Tarragona amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans

query_builder   14 desembre 2021 15:30

event_note Nota de premsa

Adam Majó visita el Camp de Tarragona amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans

El director general de Promoció i Defensa dels Drets Humans, Adam Majó, s’ha traslladat a Tarragona amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans (10 de desembre), per parlar de la vigència i la importància dels Drets Humans i per explicar algunes de les iniciatives i projectes del govern orientats a reforçar-los i garantir-los, juntament amb la coordinadora territorial, Eva Ferran.

.
El director general de promoció i defensa dels drets humans, Adam Majó, i la coordinadora Territorial, Eva Ferran

Majó ha explicat que la Declaració Universal dels Drets Humans, aprovada l’any 1948, és el fruit d’anys de moltes lluites per la igualtat i la justícia en àmbits diferents, però és també la resposta a la Segona Guerra Mundial i a les seves causes. La Declaració Universal dels drets Humans és, per tant, el gran manifest antifeixista, en favor de la igualtat i la dignitat de tots els éssers humans i  vinculant drets civils i polítics amb drets econòmics i socials.  

Majó ha insistit en la necessitat que la perspectiva de drets humans estigui present en totes les polítiques públiques que impulsa la Generalitat de Catalunya i ha recordat que el Departament d’Igualtat i Feminismes treballa de forma transversal, col·laborativa i interseccional per fer-ho possible.

En aquest sentit, ha explicat que s’està treballant en el desplegament de la Llei 19/2020 per la igualtat de tracte i la no discriminació i que al llarg del primer semestre de 2022 entrarà en funcionament la Oficina per la Igualtat de tracte i la no discriminació (OITND) a la qual es podran dirigir els ciutadans i ciutadanes que considerin que han estat discriminats per racó de gènere, d’opció sexual, d’origen, de racialització, d’edat, de capacitats...

Per altra banda, Majór també ha manifestat que l’avant projecte de llei contra el racisme en totes les seves formes que ara ha iniciat la seva tramitació té per objectiu reconèixer formal i jurídicament que el racisme forma part estructural de la nostra societat, que té arrels profundes i que es manifesta de formes molt diverses, algunes més subtils altres més evidents, tant a la societat com a les institucions. Alhora, la llei definirà mesures i mecanismes destinades a erradicar el racisme i a garantir la igualtat i la no discriminació per raó d’origen o d’adscripció ètnico-racial.

El proper mes de gener aquest avant-projecte de llei iniciarà el seu procés de participació pública que des del Departament d’Igualtat i Feminismes es vol molt més ampli i complert d’allò que és estrictament preceptiu. En aquest sentit, es convocaran trobades arreu del territori per escoltar les demandes i propostes de les entitats, de la ciutadania en general i, molt concretament, de els persones afectades per les discriminacions i els perjudicis racistes. Des dels Serveis Territorials al Camp de Tarragona es convocaran trobades específiques per a avançar en aquest sentit.

En la segona part de la trobada, les entitats assistents vinculades a la defensa dels drets humans, així com les autoritats i públic en general, han tingut l'oportunitat d’explicar la seva tasca i projectes i exposar les seves preocupacions i propostes.

2  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 377

Fotografia 2

Fotografia 2 94