Acció Exterior i Unió Europea

Cos consular a Barcelona

Recepció al cos consular

Consellera Alsina, al cos consular: "La cultura és la nostra millor ambaixadora"

Acció Exterior i Govern Obert reuneix el cos consular de Barcelona al Palau de Pedralbes per desitjar-li unes bones festes i traslladar-li la voluntat de continuar col·laborant

query_builder   14 desembre 2021 19:37

event_note Nota de premsa

Recepció al cos consular

Consellera Alsina, al cos consular: "La cultura és la nostra millor ambaixadora"

Acció Exterior i Govern Obert reuneix el cos consular de Barcelona al Palau de Pedralbes per desitjar-li unes bones festes i traslladar-li la voluntat de continuar col·laborant

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha presidit una recepció al cos consular de Barcelona al Palau de Pedralbes, amb motiu de les festes de Nadal. La trobada s’emmarca en l’estratègia del Govern per reforçar la relació amb el cos consular i amb tots els actors internacionals establerts a Catalunya.
Cos Consular a Pedralbes

L’acte ha comptat amb una mostra de danses populars i de nadales tradicionals catalanes. L’acordionista Roser Gabriel i l’Esbart Ciutat Comtal han interpretat el ‘Ball d’homenatge’, i la soprano Mireia Tarragó i la pianista Carmen Santamaría han ofert 12 nadales. “La cultura és la millor ambaixadora de Catalunya al món”, ha dit la consellera Victòria Alsina, que ha posat com a exemples els homenatges aquest any de figures com la del mestre Pau Casals, el compositor Robert Gerhard o la poeta i pintora Felícia Fuster, tots tres “referents culturals catalans universals”.

En aquesta línia, Alsina ha anunciat que la propera trobada amb el cos consular acreditat a Barcelona serà el proper 28 de gener al MNAC, per visitar la gran exposició que el museu dedica al geni arquitecte Antoni Gaudí, i que es podrà veure al Musée d’Orsay de París del 14 de març al 17 de juliol de 2022. L’exposició coincideix amb el 20è aniversari de l’Any Gaudí. A més, en aquesta propera visita, el cos consular també rebrà informació sobre les activitats de la Fundació Miró, el Mercat de les Flors i el Teatre Lliure, tots equipaments culturals a la muntanya de Montjuïc. La visita al MNAC serà la primera d’una sèrie de sortides organitzades per descobrir al cos consular algunes de les infraestructures culturals i festivals més importants del país.

El Govern de la Generalitat treballa per teixir aliances i marcs de cooperació estratègica amb tots els actors internacionals establerts a Barcelona. Per això, el Departament d’Acció Exterior i Govern Obert organitza activitats i jornades de treball entre el Govern, el cos consular i diferents actors del país. “Volem apropar-vos les nostres infraestructures més innovadores, mostrar-vos i compartir-vos la nostra expertesa i descobrir-vos la riquesa i el potencial de Catalunya”, ha dit la consellera Alsina al cos consular.

La primera activitat programada va tenir lloc el 22 de setembre al Port de Barcelona, la segona visita va ser al Barcelona Supercomputing Center el 15 de novembre, la tercera trobada ha estat la recepció de Nadal al Palau de Pedralbes i la propera activitat serà la visita al MNAC.

1  

Imatges

Cos consular a Barcelona

Cos consular a Barcelona 1427