Justícia, Drets i Memòria

.

La consellera Ciuró afirma que "garantir la integritat de tota la comunitat penitenciària dins de les presons és garantir els drets humans"

El mes de gener comença la implantació del protocol contra les agressions als funcionaris

query_builder   15 desembre 2021 14:03

event_note Nota de premsa

La consellera Ciuró afirma que "garantir la integritat de tota la comunitat penitenciària dins de les presons és garantir els drets humans"

El mes de gener comença la implantació del protocol contra les agressions als funcionaris

.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha afirmat que l’actuació del seu departament en relació amb les presons està fonamentada a “garantir la seguretat, la convivència i la integritat de tota la comunitat penitenciària en benefici de la reinserció”. “Això, per a nosaltres, és garantir els drets humans”, ha defensat la consellera, al ple del Parlament, en resposta a una pregunta al Govern sobre la situació dels centres penitenciaris.  

Ciuró ha recordat que a partir del mes de gener “comencem a implementar un protocol per garantir la seguretat dels funcionaris i funcionàries que treballen a l’interior de les presons” i que hi haurà una “avaluació continuada de circulars i protocols amb l’objectiu de revisar i millorar allò que no funciona”, ha dit, en referència a la Circular 2/2021 sobre l’aplicació de mitjans de contenció en els centres penitenciaris de Catalunya.

La consellera ha detallat algunes de les mesures que hi ha en marxa per millorar les condicions laborals del treballadors i les condicions de vida de la població reclusa. Pel que fa al col·lectiu de professionals dels centres penitenciaris, Lourdes Ciuró ha reiterat el compromís per abordar un nou acord que substitueixi l’actual, que està caducat des de 2009, i per garantir la jubilació anticipada del personal de vigilància. La titular de Justícia ha reclamat per últim “un cos penitenciari que no estigui interinitzat. Volem funcionaris, igual com ho són els mossos d’esquadra”.

La vacunació a les presons, prioritària

Respecte a les condicions de vida dels interns, la consellera ha anunciat que “ja estem vacunant tota la comunitat penitenciària” amb la tercera dosi de la vacuna contra la covid. Lourdes Ciuró ha agraït al Departament de Salut l’esforç en la tasca de prevenció, perquè “estar confinat en un mòdul d’una presó és molt difícil per als interns i per a les persones que hi treballen, perquè augmenta moltíssim la complexitat de la gestió d’aquest servei. La vacunació a les presons és una prioritat”, ha afegit.