Interior

El conseller Elena presideix el Consell de Direcció de l'ISPC que ha aprovat el Pla d'activitats per a l'any 2022

query_builder   17 desembre 2021 14:44

event_note Nota de premsa

El conseller Elena presideix el Consell de Direcció de l'ISPC que ha aprovat el Pla d'activitats per a l'any 2022

  • Amb el lema "Seguretat, ciutadania i confiança", marca una nova etapa a l'ISPC
  • Ahir es va reunir el Consell Pedagògic i Científic, on es va informar també sobre el mateix punt

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presidit avui la reunió del Consell de Direcció de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. A la reunió d’avui s’ha aprovat el Pla d'activitats de l'ISPC 2022, que porta per lema "Seguretat, ciutadania i confiança", un cicle temàtic que guia l'any acadèmic 2021-2022 i que s'allargarà fins a final de curs.

Durant la reunió, el conseller Elena ha reiterat la voluntat del Departament “d’apostar per l’ISPC perquè torni a ser el referent en coneixement i recerca sobre seguretat pública que el país necessita i potenciar-lo com a centre d’excel·lència a nivell europeu”.  El conseller ha insistit en què “la seguretat és la garantia dels drets i les llibertats dels ciutadans i especialment dels més vulnerables, i per aquest motiu obrir l’Institut a la societat i aportar elements de reflexió al debat social és molt positiu”.

El Pla d'activitats s'estructura, com cada any, en els diversos blocs de formació adreçada als cossos del sistema de seguretat pública: formació policial, per a bombers, en protecció civil, per a les sales de control d'emergències i per a agents rurals. També inclou els blocs d'activitats de recerca i acció exterior, del Centre Universitari, del Centre de Lideratge i formació oberta a la ciutadania.

A més dels cursos, jornades o trobades directives que s'oferiran de forma transversal dins del cicle temàtic, altres novetats destacables d'aquest nou Programa són la incorporació de la formació integral per a agents rurals o el màster universitari Direcció Estratègica de Seguretat. Així mateix destaca l'impuls de la formació oberta a la ciutadania, que a més dels cursos MOOC i l'11a Escola d'Estiu, incorpora una oferta de píndoles formatives i de conscienciació a la ciutadania. D'altra banda, també és important el reforç transversal de la perspectiva de gènere en moltes de les activitats que s'ofereixen.

El cicle temàtic es va iniciar en l'acte d'inauguració del curs, el passat 19 de novembre, on el professor de la Universitat de Cambridge, Justice Tankebe, va pronunciar la lliçó magistral "Seguretat, ciutadania i confiança". D'altra banda, el dia anterior es va constituir el grup de treball multidisciplinari sobre aquest tema, amb una primera trobada i taula rodona.

L'ISPC elabora anualment el pla d'activitats formatives adreçades als cossos de seguretat, de riscos i d'emergències, que s'adapten a les necessitats dels professionals i les seves organitzacions. El pla anual inclou també les activitats de recerca en l'àmbit de la seguretat, que tenen com a finalitat innovar i preveure necessitats futures. Així mateix el pla recull els estudis del grau en Seguretat, que imparteix l'ISPC com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona.

El pla reflecteix la plena integració del Centre de Lideratge –espai destinat al desenvolupament dels professionals del sistema de seguretat pública-, així com dels entorns virtuals ISPC en Xarxa -per a l'aprenentatge en línia dels professionals de la seguretat, que fa la formació més propera i assequible- i ISPC Obert -d'autoaprenentatge en línia per a tota la ciutadania.

Així és com es materialitza el compromís, la missió, els valors i el model formatiu de l'ISPC per a capacitar i dotar tots aquests col·lectius dels coneixements i les habilitats que requereixen per a la seva tasca professional, amb la voluntat d'enriquir i millorar el servei a la ciutadania en l'àmbit de la seguretat.