Institut Català de les Dones

Reunió amb responsables atenció a dones CC Baix Empordà

L'Institut Català de les Dones treballa conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Empordà i l'ajuntament de Palafrugell per enfortir l'atenció a les dones

query_builder   17 desembre 2021 15:46

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones treballa conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Empordà i l'ajuntament de Palafrugell per enfortir l'atenció a les dones

Reunió SIAD consell comarcal del Baix Empordà
Reunió SIAD consell comarcal del Baix Empordà

Aquest matí, la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD) de la conselleria d’Igualtat i Feminismes (IFE), Meritxell Benedí Altés, la directora del mateix organisme, Neus Pociello Cayuela, i la directora dels serveis territorials de la conselleria d’IFE, Marta Casacuberta i Solà, han realitzat una visita institucional al Baix Empordà per conèixer de primera mà el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Baix Empordà, amb seu a la Bisbal, i el SIAD de l’Ajuntament de Palafrugell.

Aquesta visita s’emmarca en les trobades que representants de la conselleria d’Igualtat i Feminismes realitzen amb responsables de SIAD per fer, de manera conjunta,  un diagnòstic de la situació de l’atenció a dones i dissenyar-ne actuacions de reforç.

A la Bisbal, l’equip directiu de l’ICD ha mantingut una reunió amb Sílvia Romero Quesada, consellera del Consell Comarcal del Baix Empordà, i el personal tècnic del SIAD d’àmbit comarcal. El SIAD comarcal del Baix Empordà, entre gener i juny d’aquest any s’ha atès  117 dones i a realitzat un total de 458 atencions. Durant tot el 2020 aquest servei va atendre 195 dones i va realitzar un total de 910 atencions  

Visita al SIAD de Palafrugell
Visita al SIAD de Palafrugell

Seguidament, l’equip directiu de l’ICD ha realitzat una visita al SIAD que depèn  de l’ajuntament Palafrugell on han mantingut una reunió amb la regidora de Benestar Social i Ciutadania, Roser Massaguer Malleu, i personal tècnic del servei. Durant els primers 6 mesos de l’any, aquest SIAD ha atès 51 dones i ha realitzat un total de 109 atencions. L’any passat va atendre 67 dones i va realitzat un total de 179 atencions.

Xarxa de SIAD

Els 107 SIAD que hi ha en el territori de Catalunya i que depenen dels ens locals, juntament amb els 5 punts #ICDObert de l’ICD, formen una  xarxa de 112 serveis on les dones poden trobar assessorament des de la proximitat, informació i orientació sobre els seus drets, serveis a l’abast i recursos.

Els SIAD hi són a les poblacions de més de 20 mil habitants, des d’on ofereixen serveis gratuïts d’assessorament psicològic i d’assessorament jurídic (consultes sobre processos de separació, custòdies d’infants, incompliments de convenis i règims de visites, situacions de discriminació o de violència masclista).Les professionals d’aquests serveis també creen grups terapèutics, realitzen actuacions de sensibilització, organitzen accions formatives, desenvolupen polítiques de gènere i protocols per a l’abordatge de les violències masclistes en el territori on tenen influència.

Contacte amb el Punt #ICDObert de Girona: icd.girona@gencat.cat  Tel. 872 97 58 74

2  

Imatges

Reunió al Consell Comarcal del Baix Empordà

Reunió al Consell Comarcal del Baix Empordà 242

Visita al SIAD de Palafrugell

Visita al SIAD de Palafrugell 216