Protecció Civil

Activada l'Alerta del PLASEQCAT per una fuita en un bidó de clorur de tionil a Castellbisbal (Vallès Occidental)

query_builder   18 desembre 2021 01:08

event_note Nota de premsa

Activada l'Alerta del PLASEQCAT per una fuita en un bidó de clorur de tionil a Castellbisbal (Vallès Occidental)

  • En el moment de la fuita 20 treballadors estaven a l’interior de la indústria i, com a mesura preventiva, han evacuat les instal·lacions
  • A conseqüència d’aquest incident cap persona ha resultat afectada

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT en fase d'ALERTA per una fuita de clorur de tionil a l’empresa XPO de Castellbisbal (Vallès Occidental)

Segons ha informat el telèfon d’emergències CAT112, a les 22:11, un treballador de la pròpia empresa ha alertat que s’havia produït una fuita de clorur de tionil en un bidó de 200 litres. L’empresa ha informat que no hi havia persones afectades i que en el moment de l’incident hi havia unes 20 persones treballant que, com a mesura preventiva, han evacuat les instal·lacions afectades.

Els Bombers de la Generalitat hi han desplaçat 12 dotacions entre les quals el furgó de risc químic, 7 bombes rurals , 3 vehicles lleugers de coordinació i comandament així com també del Grup d’Incidents Tecnològics (GRIT) per donar suport a l’actuació. Els efectius han accedit a l’interior de l’empresa equipats amb l’equip d’intervenció NBQ, establint un control d’accessos i també una zona de descontaminació. Han segellat amb sepiolita un toll en fase líquida del producte vessat del bidó, mentre que des de fora de les instal·lacions  es segueix fent seguiment de l’incident comprovant l’evolució dels vapors cap a l’exterior.

Els Bombers també han evacuat a zona segura el conductor d'un camió que es trobava a prop de l'empresa.

L’Agència de Residus de Catalunya s’ha activat i se’n farà càrrec de la retirada del producte vessat.

Al lloc també s'han desplaçat operatius dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM.