Interior

Josep Maria Estela serà el nou comissari en cap dels Mossos d'Esquadra

Rosa Bosch i Eduard Sallent formaran part de la nova cúpula directiva del cos

query_builder   20 desembre 2021 11:24

event_note Nota de premsa

Josep Maria Estela serà el nou comissari en cap dels Mossos d'Esquadra

Rosa Bosch i Eduard Sallent formaran part de la nova cúpula directiva del cos

Josep Maria Estela serà el nou comissari en cap del cos dels Mossos d'Esquadra en substitució de Josep Lluís Trapero, que ha ocupat la màxima responsabilitat al cos en dues etapes diferents entre el 2013 i el 2017 i des del mes de novembre de 2020.

Estela té 51 anys i és llicenciat en Dret per la Universitat de Lleida, té un màster en Polítiques Públiques de Seguretat i un programa superior de direcció i gestió de la seguretat pública per la Universitat Oberta de Catalunya. Forma part del cos de Mossos d’Esquadra des de l’any 1994 i ha treballat en sis de les nou regions policials del país. Ha estat comissari en cap de la Regió Policial de les Terres de l'Ebre i de la Regió Policial del Camp de Tarragona, càrrec que ocupava actualment. També ha estat sotscap de la Regió Policial de Ponent, inspector cap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) del Bages, sergent cap de l’ABP del Pallars Sobirà o agent de la unitat de seguretat ciutadana a la comissaria de Figueres, entre d’altres.

Ha impartit docència a l’Escola de Policia de Catalunya i l’any 2014 va formar part d’un projecte del comitè de prevenció de la tortura del Consell d’Europa, en el qual va treballar amb la policia d’Albània pel que fa als procediments de detenció i les garanties de les persones detingudes.

Alhora, Joan Ignasi Elena ha volgut fer un reconeixement explícit a la feina duta a terme pel Major Trapero durant tots els anys que ha estat al capdavant del cos i ha expressat la voluntat de seguir comptant amb la seva experiència en benefici de la seguretat pública del nostre país.

Rosa Bosch i Eduard Sallent formaran part de la nova cúpula directiva del cos

Juntament amb Estela, Rosa Bosch i Eduard Sallent s’incorporaran a la nova cúpula directiva del cos de Mossos.

Rosa Bosch té 49 anys i és diplomada Activitats i Empreses turístiques i postgrau en polítiques de seguretat. Forma part del cos de Mossos des de l’any 1995. Entre el 2008 i el 2012 va ser cap de l’Àrea Bàsica Policial de Sant Feliu de Llobregat, i l’any 2012 va passar a liderar l’àrea de Cooperació Internacional del cos, fins a promocionar convertir-se el 2019 en sotscap de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació. Ha estat convidada per la Secretaria d’Estat dels Estats Units al programa formatiu International Leadership Visitors Programme, orientat a la preparació de nous lideratges en l’àmbit de les relacions internacionals.

Per la seva banda, Eduard Sallent té 49 anys i és llicenciat en Filosofia. Va ser comissari en cap del cos de Mossos entre juny del 2019 i novembre del 2020. També ha estat al capdavant de la Comissaria de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació i de la Comissaria General d'Informació, i actualment és el Cap de la Regió Policial Metro Sud. Ha estat també professor de l'Institut de Seguretat Pública impartint formació sobre deontologia policial i drets humans.

Avui, dilluns 20 de desembre a les 15 hores, el conseller Joan Ignasi Elena i el nou comissari en cap, Josep Maria Estela, oferiran una roda de premsa a la sala d’actes del Departament d’Interior. Els mitjans que vulguin assistir-hi presencialment han de confirmar la seva assistència al correu comunicacio.interior@gencat.cat indicant nom i cognoms, DNI i mitjà per a cadascuna de les persones acreditades. Per motius derivats de la pandèmia, l’aforament serà limitat i els mitjans acreditats aniran en funció de l’ordre estricte d’arribada de les confirmacions. La roda de premsa es podrà seguir també per streaming al canal de Youtube del Departament d’Interior