Direcció General de Comunicació

La consellera Vilagrà a Hostalric

Consellera Vilagrà: "El Govern sempre estarà al costat dels ajuntaments per donar suport en situacions extremes com les viscudes amb el temporal Gloria"

query_builder   22 desembre 2021 16:23

event_note Nota de premsa

Consellera Vilagrà: "El Govern sempre estarà al costat dels ajuntaments per donar suport en situacions extremes com les viscudes amb el temporal Gloria"

  • La consellera de la Presidència ha visitat diversos espais d’Hostalric (La Selva) malmesos pel temporal i que ara s’estan rehabilitant
La consellera Vilagrà durant la seva visita a Hostalric

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha visitat aquest migdia diversos espais d’Hostalric (La Selva) que van quedar afectats pel temporal Gloria, i que ara s’estan recuperant amb obres de rehabilitació. Vilagrà ha afirmat que “el Govern de la Generalitat sempre estarà al costat dels ajuntaments per donar suport, especialment, en situacions tan extremes com les que es van viure amb el temporal Gloria”.

Vilagrà ha explicat que les afectacions del temporal en infraestructures importants van fer que l’Executiu català tingués clar des del començament que havia de donar suport a les zones afectades i “ser el principal aliat dels municipis per restablir aquestes situacions”. I ha afegit: “Estem satisfets i satisfetes des del Govern de la Generalitat d’haver pogut donar resposta a una situació que sense un ajut extraordinari, provinent en aquest cas de Presidència i de la Diputació, des d’un punt de vista tècnic i de projecte, possiblement el municipi d’Hostalric no ho hagués pogut dur a terme sol”.

Encara sobre ajuts als municipis, la consellera ha anunciat que demà els ajuntaments catalans rebran el fons extraordinari Covid dotat amb 100 milions d’euros, un anunci que la titular de Presidència ha qualificat de “bona notícia” pels ajuntaments i consells comarcals del país.

La Generalitat ha subvencionat cinc actuacions afectades pel temporal Gloria a Hostalric que sumen un total de 321.106,59 euros. Aquestes obres han estat les millores al camí dels Ollers a Can Llensa; la consolidació de talussos i reconstrucció del carrer Bonaventura Codina; la reposició i millora al talús del pàrquing de Can Llensa; la consolidació de talussos i reconstrucció del carrer Turó de l’Home; i la reposició de la passera en el creuament de la riera d’Arbúcies.

Hostalric és un dels municipis que es beneficiarà del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), impulsat des del Departament de la Presidència, corresponent al període 2020-2024. En concret, rebrà l’any 2023 més de 141.000 euros per a la renovació de l’enllumenat exterior del municipi, i més de 60.000 euros el 2024 per a la consolidació del revellí del castell. Abans, els pressupostos de la Generalitat per al 2022 inclouen una partida per iniciar la construcció del nou CAP d’Hostalric.

.

2  

Imatges

La consellera Vilagrà durant la seva visita a Hostalric

La consellera Vilagrà durant la seva visita a Hostalric 132

La consellera Vilagrà ha visitat els espais que malmesos pel temporal que ara s'estan rehabilitant

La consellera Vilagrà ha visitat els espais que malmesos pel temporal que ara s'estan rehabilitant 137