President

El president, durant la seva intervenció

President Aragonès: "El Govern de l'Estat s'està equivocant en no prendre mesures ara, no ha mostrat la valentia necessària"

query_builder   22 desembre 2021 21:19

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "El Govern de l'Estat s'està equivocant en no prendre mesures ara, no ha mostrat la valentia necessària"

  • El cap de l’Executiu ha expressat la seva “decepció, preocupació i disconformitat” amb el resultat de la conferència de presidents
El president Aragonès, durant la conferència de presidents que s'ha fet via telemàtica. Autor: Jordi Bedmar{"name":"2021/12/22/18/15/b9469b45-59b0-4534-87b8-525443b2c512.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"2514"}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest vespre que el Govern de l’Estat “s’està equivocant en no prendre mesures ara per corregir i evitar l’expansió de la pandèmia” i ha lamentat que “no s’ha mostrat la valentia necessària”. “Cal actuar amb la màxima responsabilitat”, ha subratllat, perquè “no fer-ho és temerari”.

El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions en una compareixença informativa posterior a la conferència de presidents, que s’ha fet aquesta tarda per via telemàtica. Pere Aragonès ha mostrat la seva “absoluta disconformitat, decepció i preocupació” amb el resultat d’aquesta reunió, sobretot per “la tebiesa de les mesures adoptades, que són insuficients i no responen a la gravetat de la situació”. I perquè “no van en sintonia amb les que han portat a terme altres governs europeus per limitar la mobilitat i reduir la interacció social”.

En aquest sentit, el president ha insistit en la necessitat que l’Estat prorrogui el fons Covid per a l’any 2022 “per reforçar el sistema sanitari i ajudar els sectors afectats”. “És absolutament imprescindible, no ens poden treure un fons que s’ha mostrat essencial i bàsic”, ha remarcat, i ha fet notar que aquesta és una mesura “àmpliament compartida per tots els territoris”. A preguntes dels mitjans, Pere Aragonès ha lamentat que “no hi ha hagut una resposta” a aquesta petició, i que tampoc “no hi ha hagut cap concreció” per part del Govern espanyol a la demanda de la Generalitat d’una baixa laboral per a les famílies amb infants confinats.

En relació a la mesura anunciada pel president Pedro Sánchez de tornar a fer obligatori l’ús de la mascareta en espais exteriors, el cap del Govern ha dit que “s’ha pres més per fer veure que s’estan prenent decisions que no pas per l’efectivitat de la mesura en sí, en el context actual de creixement de contagis”.

Així mateix, ha afirmat que per frenar l’expansió de la pandèmia “no ho podem supeditar tot ni a l’evolució d’una vacunació que per si sola no evita els efectes d’aquesta sisena onada, ja que els seus efectes en el conjunt de la població tardaran mesos, ni a un ús de les mascaretes als espais oberts”.

Pere Aragonès també ha defensat “la necessitat que tots els territoris adoptin mesures similars a les de Catalunya”, especialment “en unes dates en què hi ha molta mobilitat i interacció social i, per tant el virus, especialment la nova variant, pot circular amb molta més facilitat”.

4  

Imatges

El president, durant la seva intervenció en la reunió

El president, durant la seva intervenció en la reunió 2514

El president, durant la seva intervenció

El president, durant la seva intervenció 1777

El president, durant la conferència de presidents

El president, durant la conferència de presidents 1383

El president Aragonès ha comparegut en roda de premsa després de la conferència de presidents

El president Aragonès ha comparegut en roda de premsa després de la conferència de presidents 1277