Mossos d'Esquadra

dotze detinguts amb 14 robatoris a escoles a Mataró

Els Mossos desarticulen una organització criminal que va robar material informàtic valorat en 100.000 euros en escoles de Mataró i rodalia

query_builder   23 desembre 2021 07:52

event_note Nota de premsa

Els Mossos desarticulen una organització criminal que va robar material informàtic valorat en 100.000 euros en escoles de Mataró i rodalia

. Els investigadors relacionen els dotze detinguts amb 14 robatoris a escoles comesos des del mes de febrer d’enguany

. Van robar fins a 214 aparells electrònics, entre ordinadors, tauletes, telèfons i càmeres fotogràfiques

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Mataró van detenir, el 21 de desembre, 12 joves que formaven part d’una organització criminal especialitzada en robar amb força a escoles de Mataró i rodalia. Els investigadors relacionen el grup amb fins a 14 robatoris comesos des del mes de febrer d’enguany, en què s’enduien principalment el material informàtic que usaven els alumnes per estudiar, com tauletes i ordinadors portàtils.

Van arribar a sostreure 214 dispositius electrònics dels diversos centres educatius, entre ordinadors, tauletes, telèfons i càmeres fotogràfiques amb un valor que superaria els 100.000 euros.

La investigació va començar el mes de març sota la tutela del jutjat número 5 de Mataró arran d’un increment en aquesta tipologia delictiva. Els agents van iniciar un dispositiu per tal de reforçar la vigilància en els centres educatius i detectar alguna intrusió.

El 27 de març, pels volts de les 16.00 h, es van localitzar quatre joves que havien entrat a robar en una escola de Sant Vicenç de Montalt. Quan els agents es van identificar els joves van fugir del lloc i només un d’ells, menor d’edat, va ser detingut. Arran d’aquesta detenció els investigadors van relacionar diverses persones amb el detingut i amb els robatoris que s’havien comès.

La investigació va revelar que els joves formaven part d’una organització criminal organitzada, amb un líder clar, en la qual les tasques estaven repartides entre els informadors (informaven d’on es trobaven els aparells), els recol·lectors (aquells que cometien el robatori), el conductor (transportava els autors), el coordinador de grups, que s’ocupava de coordinar diferents grups de treball i de fer els pagaments, i el cap de l’organització, que s’encarregava de decidir què es pagava a cadascú i distribuir el material.

L’organització criminal disposava de dispositius electrònics avançats que els permetien desbloquejar els aparells informàtics sostrets. A més, tenien una infraestructura de transport que permetia traslladar el material robat, en molt poc temps, fora del territori nacional.

Els joves, un cop identificats, van ser detinguts el dia 21 de desembre en els seus domicilis a Mataró pels delictes de robatori amb força i pertinença a organització criminal.

El 22 de desembre cinc dels arrestats van passar a disposició del jutjat número 5 de Mataró que va decretar llibertat amb càrrecs. Els altres sis estan en llibertat pendent de ser citats judicialment.

 

Àrea de Comunicació

Granollers, 23 desembre de 2021

4  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 179

Imatge 2

Imatge 2 157

Imatge 3

Imatge 3 150

Imatge 4

Imatge 4 147