Cultura

a consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, s'ha reunit avui amb la consellera executiva de Cultura, Patrimoni, Educació i Formació de Còrsega, Antonia Luciani.

La consellera Garriga es reuneix amb la consellera de Cultura de Còrsega, Antonia Luciani 

query_builder   28 desembre 2021 18:16

event_note Nota de premsa

La consellera Garriga es reuneix amb la consellera de Cultura de Còrsega, Antonia Luciani 

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, s'ha reunit avui amb la consellera executiva de Cultura, Patrimoni, Educació i Formació de Còrsega, Antonia Luciani.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, s’ha reunit avui amb la consellera executiva de Cultura, Patrimoni, Educació i Formació de Còrsega, Antonia Luciani. La reunió ha estat a Barcelona, al Palau Marc, seu del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Aquesta ha estat una trobada institucional amb la consellera de Còrsega, que el passat mes d’agost va assumir el càrrec. La consellera Garriga ha compartit amb Luciani la importància de la cultura en moments com els que estem vivint; i les dues líders han posat en comú els respectius abordatges i ajudes al sector per fer front a la COVID-19. 

Les dues conselleres també han compartit projectes culturals que s’estan fent en ambdós territoris, i han parlat de la importància d’estrènyer vincles i d’establir col·laboracions per reforçar l’ús i la presència del català i del cors en aquest món global i digital, així com la necessitat d’accions per part de cada territori amb l’objectiu de defensar la llengua pròpia.  

El cors és la llengua pròpia de Còrsega, però no l'oficial, que és el francès. Hi ha uns 100.000 parlants de cors a l'illa, i la UNESCO la té llistada com a llengua en perill d'extinció.