Salut

Professionals a Fira de Barcelona

Fira de Barcelona administra més d'1 milió de vacunes

query_builder   30 desembre 2021 14:54

event_note Nota de premsa

Fira de Barcelona administra més d'1 milió de vacunes

• Més de 2.000 persones han participat en la vacunació en aquest punt

• Fira de Barcelona administra una mitjana de 10.000 dosis al dia

• El rècord de vacunes administrades en un sol dia va ser el 2 de juliol amb 12.200 dosis
Professionals treballant a Fira de Barcelona

El punt de vacunació massiu de Fira de Barcelona ja ha administrat un milió de vacunes contra la COVID-19. L’espai va obrir el 26 d’abril amb una prova pilot amb mil dosis administrades i a partir del 4 de maig de forma continuada. Fira va ser el primer punt de vacunació massiva que es va obrir a la ciutat de Barcelona. Des d’aleshores s’han administrat les vacunes aprovades a l’estat espanyol –Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen, tant de la primera dosi, com de la segona. I, ara, s’hi ha afegit la de record i la infantil (5-11 anys) que és la Pfizer, però la dosi administrada per a aquesta franja d’edat és un terç (10 mcg).

El centre disposa de 53  punts de vacunació en funcionament, la qual cosa permet administrar una mitjana de 10.000 vacunes diàries, que es van adaptant a les necessitats de cada moment . Dotze d’aquests punts estan habilitats per la vacunació infantil de 5 a 11 anys, amb entrada diferenciada dels adults. El rècord de persones vacunades en un sol dia es va produir el dia 2 de juliol, amb 12.200 dosis administrades.

Més de 2.000 persones han participat, fins ara, en la vacunació a Fira de Barcelona. Des de professionals sanitaris; infermeres i infermers, administratives i administratius, auxiliars i tècnics d’infermeria.... El personal sanitari i administratiu prové de diferents centres sanitaris, majoritàriament de l’atenció primària de la ciutat de Barcelona. Tot i que també hi ha persones que venen d’hospitals i de mútues laborals, a part de l’assistència dels professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques.

El bon funcionament d’aquest punt de vacunació no és només feina del personal de Salut; sinó que també és gràcies a la participació del personal de neteja, manteniment, seguretat i tota la tasca de coordinació de cues i de funcionament liderat pels membres de Fira de Barcelona.

El recinte destinat a la vacunació disposa de 5.000 metres quadrats i amplis sostres de 5 metres d’alçada, el que facilita l’adequada renovació d’aire en funció de l’aforament i està preparat per habilitar fins a 60 punts de vacunació en diferents nivells.

4  

Imatges

Fotografia 1. Professionals treballant a Fira

Fotografia 1. Professionals treballant a Fira 6522

Fotografia 2. Moment en què s'administra la vacuna contra la COVID-19

Fotografia 2. Moment en què s'administra la vacuna contra la COVID-19 8789

Fotografia 3. Imatge de persones esperant després de ser vacunades a Fira de Barcelona

Fotografia 3. Imatge de persones esperant després de ser vacunades a Fira de Barcelona 7346

Fotografia 4. Imatge de Fira de Barcelona

Fotografia 4. Imatge de Fira de Barcelona 6504