Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona un home per incendiar un local on vivien una parella i el seu fill

query_builder   3 gener 2022 14:09

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona un home per incendiar un local on vivien una parella i el seu fill

. El detingut va actuar amb una altra persona que ja està identificada i que actualment es troba en crida i recerca. Aquest segon individu ja va ser detingut fa un temps per agredir sexual a la dona que vivia en l’immoble i tenia vigent una ordre d’allunyament

. Diversos testimonis van explicar que els dos homes portaven una garrafa d’entre cinc i vuit litres amb líquid inflamable i que haurien ruixat la porta d’accés a l’inmmoble 

.  Els inquilins que vivien en el local cremat no es trobaven al seu interior en el moment  dels fets

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Horta- Guinardó van detenir ahir diumenge, 2 de gener, un home relacionat amb l’incendi provocat en un local situat a la Ronda Guinardó de Barcelona on hi vivia una parella i el seu fill que en el moments dels fets no es trobaven a l’interior d’aquest. Els fets van passar dissabte passat al matí. El local va quedar totalment calcinat però la resta de domicilis afectats pel foc no van patir danys estructurals i tots els veïns i veïnes desallotjades van poder retornar a casa seva.

Agents dels Mossos d’Esquadra van col·laborar amb els Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana per assegurar la zona i garantir la sortida de les persones que hi havia en els diferents pisos, així com comprovar que cap persona havia resultat ferida ni havia requerit assistència mèdica. Després que els Bombers, les persones desallotjades van anar tornant als seus domicilis.

Després d’assegurar la zona, comprovar que els immobles no havien patit danys i garantir el retorn ordenat de les persones desallotjades, els agents van iniciar una investigació i van prendre declaració als testimonis dels fets i a les persones que vivien en el local que van veure des del carrer com la seva casa s’incendiava.

De les diferents gestions d’investigació, es va determinar que presumptament dues persones haurien provocat l’incendi llançant una garrafa plena d’un líquid inflamable contra el local i després calar-hi foc. Diversos testimonis van descriure els dos individus i com aquests s’apropaven al lloc, s’incendiava el local i després marxaven.

Paral·lelament a la investigació, els agents van tenir coneixement que diumenge passat un home acabava de ser detingut per amenaçar de mort amb un ganivet la dona que vivia en el local incendiat. Després de la detenció es va comprovar a través d’un reconeixement fotogràfic que el detingut hauria estat un dels autors de l’incendi al local, de manera que va quedar teningut també per un delicte d’incendi.

En el moment dels fets, aquesta persona anava acompanyada d’un altre individu, que els agents ja han identificat, i sobre el qual han dictat una ordre de crida, recerca i detenció. Es dona la circumstància que aquest home ja va ser detingut fa un temps per agredir sexualment la dona que vivia al local i que per aquests fets tenia vigent una ordre d’allunyament.

Àrea de Comunicació
Barcelona, 3 de gener de 2022