Bombers

Serveis més destacats dels Bombers de la Generalitat durant la Nit i el Dia de Reis

query_builder   6 gener 2022 10:49

event_note Nota de premsa

Serveis més destacats dels Bombers de la Generalitat durant la Nit i el Dia de Reis

Cinc serveis per contenidors cremats a Tarragona

Els Bombers de la Generalitat van treballar anit en cinc serveis per contenidors cremats a Tarragona. El primer avís va arribar a les 19.31h. Un incendi va destruir totalment un contenidor per reciclar paper i cartó a l’alçada del número 17 del carrer Sant Antoni Maria Claret. Gairebé un quart d’hora després, arribava el segon avís. En aquest cas es tractava d’un altre contenidor al mateix carrer, però aquest cop davant el número 30.

A les 20.27h entrava el tercer avís, en què es notificava l’incendi d’un altre contenidor per reciclar paper i cartró, però al carrer de Francesc Bastos, a l’alçada del número 30. A les 20.35h es notificava un quart servei d’aquestes característiques; novament un contenidor per paper i cartró, però aquest al carrer de Pin i Soler, a l’alçada del número 11. L’últim servei es va fer al carrer de Santa Joaquima de Vedruna, després de l’avís rebut a les 20.49h. En cap d’aquests serveis, en què hi va treballar un sol vehicle dels Bombers,  no hi va haver persones ferides. Es desconeixen les causes de tots aquests incendis.

 

Una persona intoxicada per un incendi elèctric en una casa de Tarragona

D’aquest servei, els Bombers van ser alertats a les 21.38h. El foc afectava la instal·lació elèctrica d’una casa aïllada, feta de fusta, de la urbanització Rodolat del Moro, al terme municipal de Tarragona. Hi van treballar 7 dotacions dels Bombers, que van haver de retirar part del fals sostre d’un parell d’habitacions de la casa per arribar al focus de l’incendi. El foc va quedar totalment extingit a les 23.04h. Les 4 persones que viuen a la casa, dos adults i dos menors, van ser evacuats mentre es treballava en l’extinció de l’incendi. Un dels adults va haver de ser atès in situ perquè havia inhalat fum, però se li va donar l’alta al mateix lloc.

 

Una persona intoxicada per fum en cremar una habitació en una casa de Reus

A Reus, una persona ha hagut de ser atesa en haver inhalat fum arran d’un incendi que ha destruït totalment una habitació en una casa del carrer Ponent. L’avís ha arribat a les 02.12h i ha fet mobilitzar 5 dotacions dels Bombers. Tot i que el foc no s’ha estès més enllà de l’habitació cremada, el fum ha afectat tota la construcció. La dona que hi viu, però, ha rebut l’alta in situ un cop l’han atesa els serveis mèdics.

 

Dues persones intoxicades en l’incendi d’una nau abandonada a Sabadell

L’avís d’aquest incendi va arribar a les 20.53h d’ahir dimecres. El foc afectava tot de fustes, roba i runa a l’interior d’una nau en desús d’uns 300 metres quadrats de superfície, ubicada al carrer Sarret de Sabadell. Immediatament es van activar 5 dotacions dels Bombers de la Generalitat, que van poder extingir el foc a les 21.05h. un parell de veïns de l’immoble van haver de ser atesos perquè havien empassat fum, i se’ls va evacuar al Parc Taulí de Sabadell. Un cop apagat l’incendi i revisada tota la nau per descartar que hi hagués cap persona a l’interior, es va ventilar tot el local abans de finalitzat el servei.

 

Incendi a la cuina d’un pis de Barberà del Vallès amb dues persones intoxicades

Els Bombers de la Generalitat van ser alertats d’aquest incendi a les 23.24h. El foc va destruir totalment la cuina d’un pis ubicat a la Ronda de la Indústria de Barberà del Vallès. Es van activar 5 dotacions dels Bombers. El arribar a lloc, nombrosos veïns de la finca s’havien autoevacuat com a mesura preventiva. La resta de persones que encara no havien marxat de casa, van ser confinades mentre els Bombers treballaven en l’extinció. El foc va quedar totalment extingit a les 23.45h. Un cop ventilada la finca, les persones evacuades van poder retornar a les seves cases, tret de les persones propietàries del pis afectat, que van haver de passar la nit fora. Prèviament, van ser acompanyades pels Bombers per agafar algunes pertinences. Dues persones, veïns de la finca, van haver de ser ateses perquè presentaven símptomes d’intoxicació lleu per inhalació de fum, però finalment se les va donar d’alta in situ.

 

Tres intoxicats per fum en l’incendi d’un magatzem abandonat a Vilanova i la Geltrú

L’avís de l’incendi ha arribat a les 05.36h d’aquesta passada nit i ha fet mobilitzar 6 dotacions dels Bombers. Ha cremat un matalàs i tot de cartrons al fons d’un magatzem ubicat als baixos d’un edifici de 4 plantes de la Ronda Ibèrica. Ha quedat totalment extingit a les 06.15h. Dues dones i un home, que viuen a la finca, han hagut de ser evacuats a l’hospital Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú amb símptomes d’intoxicació per inhalació de fum.

Cerdanyola del Vallès, 6 de gener de 2022

10.50 hores