Palau Robert

educacio

Obrirà amb una conferència de Carme Junyent dijous 13 de gener a les 18h

Cicle de conferències sobre l'Escola Pública, al Palau Robert

query_builder   11 gener 2022 09:11

event_note Nota de premsa

Obrirà amb una conferència de Carme Junyent dijous 13 de gener a les 18h

Cicle de conferències sobre l'Escola Pública, al Palau Robert

En el marc de l'exposició Portes Obertes a l'Escola Pública al Palau Robert, el Departament d'Educació promou un cicle de conferències que posi sobre la taula els principals reptes que té plantejats en aquests moments. Veus diferents aportaran reflexions i propostes amb el propòsit de facilitar un debat ric i plural, que permeti a tota la comunitat educativa i al conjunt de la ciutadania participar i implicar-se en la recerca d'alternatives de millora a l'escola pública actual. 

educacio

Iniciarà el cicle la professora Carme Junyent, amb una ponència que, sota el títol L'escola davant la diversitat lingüística, analitzarà la situació de la llengua catalana: en un context d'àmplia diversitat lingüística, quin és el paper de l'escola pública per a la preservació de la llengua? Com podem contribuir-hi des dels diferents sectors? Quines responsabilitats tenim? 

Maria Carme Junyent Figueras (Masquefa, 1955) és una lingüista i escriptora catalana, professora de lingüística a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, directora del Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i autora d'una àmplia obra sobre la situació de les llengües del món i la diversitat lingüística. Ha rebut molts premis i reconeixements al llarg de la seva vida, i l’any 2019 va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi "per la seva llarga trajectòria en l'estudi i la defensa de la diversitat lingüística a Catalunya i al món".

El Cicle continuarà amb ponències de Yayo Herrero (Societat i escola, 3 de febrer), Xavier Martínez Celorio (Professorat i funció pública, 24 de febrer), Carlos Magro (Currículum, 10 de març) i Aina Tarabini (Segregació escolar, 31 de març).

Totes les sessions es faran a la sala d’actes del Palau Robert. Seran obertes i de lliure accés, amb les limitacions que, en cada moment, dictin les autoritats sanitàries (a dia d’avui, 70% de l’aforament, 94 places, mascareta, gel hidroalcohòlic i distància). Caldrà inscriure-s’hi a l’adreça de correu conferencies.educacio@gencat.cat. Així mateix, es transmetran per streaming mitjançant la següent adreça:  https://youtu.be/MXjLqD-HjfY


CONTACTE PREMSA: sandra.iglesias@gencat.cat o mporter@gencat.cat