President

El president Aragonès, durant l'atenció informativa

El president Aragonès als docents: "El Govern assumeix la responsabilitat política i jurídica per defensar el model d'escola catalana"

query_builder   22 gener 2022 15:54

event_note Nota de premsa

El president Aragonès als docents: "El Govern assumeix la responsabilitat política i jurídica per defensar el model d'escola catalana"

  • El cap de l’Executiu qualifica de “155 educatiu” la “ingerència” judicial contra “un model d’èxit que ha estat una gran contribució a la cohesió social d’aquest país”
  • Pere Aragonès ha visitat aquest matí a Vic l’entitat Osonament, dedicada al serveis de salut mental i addicions

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat als docents de Catalunya que “tenen el Govern al seu costat, que assumeix la responsabilitat política, jurídica i d’actuar per defensar el model d’escola catalana”. El cap de l’Executiu ha qualificat de “155 educatiu” la decisió judicial que obliga les escoles catalanes a impartir el 25% de les classes en castellà i que ahir va declarar com a ferma el TSJC. “És una mena de 155 educatiu contra el qual lluitarem amb totes les eines que tinguem al nostre abast, defensant la bona feina que fan els docents d’aquest país”, ha reblat.

El president Aragonès, durant l'atenció informativa. Autor: Gerard Magrinyà{"name":"2022/01/22/16/06/dd71ee02-2a73-42f9-a281-660a3084c2c5.jpg","author":"Gerard Magrinyà","type":"0","location":"0","weight":"3361"}

Pere Aragonès ha denunciat aquesta “ingerència clara en l’àmbit pedagògic” i ha defensat el “model d’escola catalana és un model d’èxit i ha estat una gran contribució a la cohesió social d’aquest país”. “És un model que ha tingut en els darrers anys el consens no només polític sinó social, pedagògic i acadèmic”, ha dit i ha afirmat que aquesta decisió judicial “és un intent de trencar aquest consens”.

El president ha reconegut que la lluita per defensar el model d’escola catalana “la farem en un context que no és fàcil, perquè tenim al davant institucions d’un estat que moltes vegades concep el plurilingüisme i la diversitat de llengües com una qüestió a la que té al·lèrgia”.

El cap del Govern ha fet aquestes declaracions davant dels mitjans de comunicació a Vic, després de visitar l’entitat Osonament, que ofereix atenció a les persones amb problemes de salut mental i addiccions a la comarca d’Osona, amb una planificació integrada de serveis de salut, socials i laborals per garantir una atenció global. Pere Aragonès ha posat aquest model d’atenció com a “exemple en un moment en què Catalunya hem de fer un pas endavant perquè la xarxa pública d’atenció a la salut mental sigui més forta que mai, especialment quan estem lluitant contra els efectes de la pandèmia, que són socials, econòmics, sanitaris, però que també tenen un impacte emocional i en la salut mental”.

Prèviament, el president també ha fet una visita institucional a l’Ajuntament de Vic, on s’ha trobat amb l’alcaldessa, Anna Erra, i altres membres del consistori i ha signat al llibre d’honor. Tot seguit, ha visitat l’espai Vicpuntzero, que permet descobrir els 2000 anys d’història de la ciutat a través del patrimoni, l’art i la cultura. El programa del president a Vic ha finalitzat al local de joc del Girbau Vic Tennis Taula, on l’equip de la superdivisió estatal femenina li ha ofert el títol de la Lliga Iberdrola 2021 de Tennis Taula.

6  

Imatges

Atenció als mitjans

Atenció als mitjans 3361

Visita a Vicpuntzero

Visita a Vicpuntzero 258

Visita a Vicpuntzero

Visita a Vicpuntzero 438

Visita a Osonament

Visita a Osonament 422

El president i l'alcaldessa, durant la visita a l'Ajuntament de Vic

El president i l'alcaldessa, durant la visita a l'Ajuntament de Vic 290

El president al Vic Tennis Taula

El president al Vic Tennis Taula 10278

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia