Justícia, Drets i Memòria

.

Ciuró:"Estem estudiant la possibilitat d'incorporar el producte de km0 en els àmbits de gestió del Departament"

query_builder   22 gener 2022 16:45

event_note Nota de premsa

Ciuró:"Estem estudiant la possibilitat d'incorporar el producte de km0 en els àmbits de gestió del Departament"

La consellera de Justícia visita la Fira de l'Oli de les Garrigues i presideix el lliurament de premis a les millors iniciatives comercial, turística i empresarial, i a la innovació i tradició
.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró ha afirmat que "estem estudiant la possibilitat d’incorporar i promoure el producte de proximitat i km 0 en els diferents àmbits de gestió del Departament". Ciuró, que avui ha visitat la Fira de l’Oli de les Borges Blanques (les Garrigues), ha subratllat que consumir producte de Km0 “ens ajuda a ser més sostenibles i deixar menys petjada de carboni, ens ajuda a revertir els efectes del canvi climàtic i, de retruc, permet que els pagesos puguin seguir fent de pagesos, puguin seguir treballant la terra”. La consellera ha apuntat que cal estudiar com es pot fer compatible la legislació en matèria de contractació amb aquesta voluntat d’incentivar el consum de productes de proximitat i acostar-nos als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que ens marca Europa.

La titular de Justícia s’ha compromès a aplicar aquesta possibilitat a tots els àmbits de treball del Departament -especialment als centres penitenciaris i de justícia juvenil- amb l’objectiu de poder “comprar a les nostres cooperatives i als nostres pagesos.”  Lourdes Ciuró ha remarcat que "el Govern de la Generalitat aposta pel consum de proximitat" tot recordant que "Catalunya és el rebost d'Europa gràcies a la riquesa del nostre país".

"No podem renunciar a allò que la terra ens dona, allò que ens abasteix cada temporada lliurant-nos una varietat de productes de proximitat "- ha dit la titular de Justícia qui també ha emfatitzat que, ja que "tenim aquesta sort, aprofitem-la". Ciuró ha recordat que la Fira de l'Oli "no és només l'exposició d'aquest sector mil·lenari sinó que també permet atraure milers de persones d'aquest país que s'acosten a les Borges Blanques per conèixer i degustar l'or líquid".

La consellera, que ha presidit el lliurament dels premis a les millors iniciatives comercial, turística i empresarial de les Garrigues i, a la innovació i tradició garriguenques, també ha posat en valor la tasca dels guardonats per la seva emprenedoria a l'hora "d'innovar sense renunciar a la tradició".

"Ser emprenedor en el sector primari, al camp, té encara més valor perquè- tot i que Catalunya no seria el que és sense aquest sector- és cert que les condicions per obrir-s'hi camí són més difícils", ha afegit Ciuró.

 

4  

Imatges

La consellera Ciuró durant la visita a la fira

La consellera Ciuró durant la visita a la fira 236

La consellera Ciuró durant la visita a la fira 2

La consellera Ciuró durant la visita a la fira 2 256

La consellera Ciuró durant la visita a la fira 3

La consellera Ciuró durant la visita a la fira 3 255

La consellera Ciuró durant la visita a la fira 4

La consellera Ciuró durant la visita a la fira 4 298

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia