Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

moment

La consellera Jordà reivindica la tasca de les ADFs i anuncia un pla per renovar vehicles, maquinària i sistemes de comunicació

query_builder   23 gener 2022 14:19

event_note Nota de premsa

La consellera Jordà reivindica la tasca de les ADFs i anuncia un pla per renovar vehicles, maquinària i sistemes de comunicació

La consellera Teresa Jordà amb membres de les ADFs a l'Espluga de Francolí
La consellera Teresa Jordà amb membres de les ADFs a l'Espluga de Francolí

En un acte d’agraïment a les Agrupacions de Defensa Forestal a l’Espluga de Francolí, ha posat en valor la gran tasca que realitzen tot l’any de forma voluntària

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural destinarà aquest any 2 milions d’euros, un per renovar la maquinària i l’altre per fomentar les actuacions que duen a terme les ADFs

 

“Destinarem un milió d’euros anual, des d’aquest any mateix i durant els 4 pròxims anys, perquè les Agrupacions de Defensa Forestal puguin renovar els seus vehicles, la seva maquinària i els seus sistemes de comunicació”. Així ho ha explicat la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, que ha participat avui a la trobada d’agraïment que l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) ha fet a les ADF per la seva implicació en la recuperació d’aquest municipi després de les greus afectacions ocasionades per la riuada del 22 d’octubre de 2019.

 

La nova línia d’ajuts per renovar la maquinària s’emmarca en el Pla de prevenció d’incendis forestals 2022-2025 que la consellera va presentar la setmana passada, i preveu destinar com a novetat un milió d’euros anual per renovar tractors i màquines forestals i agrícoles, cisternes d’aigua i vehicles 4x4 amb capacitat de primera intervenció. També inclou la renovació de material de transmissions i la dotació d’unitats i material petit com poden ser desbrossadores o motoserres. Aquesta nova línia anunciada se suma a la ja existent, que es manté i serà també d’un milió d’euros i serveix per fomentar les actuacions que duen a terme per potenciar la prevenció, l’actuació immediata i el suport a l’extinció dels incendis forestals mitjançant el manteniment i la millora del material específic.

 

La consellera ha volgut fer un reconeixement de la tasca que les ADF fan de manera voluntària en la prevenció i extinció d’incendis, en la restauració de zones afectades per incendis i en episodis derivats de fenòmens meteorològics extrems. Jordà ha posat en valor aquest conjunt d’agrupacions de voluntaris, únic a Europa, que dona un suport imprescindible a la Generalitat: “Gràcies per la vostra importantíssima capacitat d’intervenció immediata, per ser-hi sempre i per la vostra incansable feina, no només en temes relacionats amb els incendis, sinó també en tot tipus de catàstrofes”.

 

307 ADF que agrupen 669 municipis

Les Agrupacions de Defensa Forestal estan formades per propietaris forestals, voluntaris, les seves associacions i els ajuntaments dels municipis del seu àmbit territorial. La seva finalitat és fer tasques de prevenció, vigilància, primera intervenció i suport en la lluita contra els incendis forestals i donar suport a la restauració de les zones afectades dins del seu territori. Catalunya té 307 ADF  que representen 669 municipis amb una superfície forestal associada de 1.744.779 hectàrees i donen cobertura en el 87% de la superfície forestal catalana.

 

72 milions per preparar els boscos davant l’emergència climàtica

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural invertirà 72 milions d’euros en el nou Pla de prevenció d’incendis 2022-202 per preparar els boscos de Catalunya per fer front a l’emergència climàtica i als incendis de sisena generació. El nou Pla multiplica per 6 el pressupost anual destinat a aquesta matèria, que passarà de 3.128.000 € l’any 2021 a 18.128.000 € aquest any 2022.

Aquesta important inversió pressupostària s’emmarca en una situació d’emergència climàtica que fa els boscos de Catalunya més vulnerables que mai als incendis forestals. Amb les diferents línies d’actuació que es duran a terme, es pretén protegir i conservar els ecosistemes forestals de Catalunya amb un paisatge que també ajudi i faciliti que els incendis es puguin apagar.

 

3  

Imatges

La consellera Teresa Jordà amb membres de les ADFs a l'Espluga de Francolí

La consellera Teresa Jordà amb membres de les ADFs a l'Espluga de Francolí 485

La consellera Teresa Jordà saludant a membres de les ADFs

La consellera Teresa Jordà saludant a membres de les ADFs 421

Moment de l'acte d'agraïment a l'Espluga de Francolí

Moment de l'acte d'agraïment a l'Espluga de Francolí 382

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia