Bombers

Incendi en un edifici de Solsona: actualització de dades

query_builder   23 gener 2022 18:13

event_note Nota de premsa

Incendi en un edifici de Solsona: actualització de dades

Els Bombers de la Generalitat treballen des de les 02.40h de la matinada en un incendi que afecta un edifici de Solsona. En aquests moments, a la zona encara hi treballen 10 dotacions terrestres. El foc ha començat en un pis ubicat a la segona planta d’un edifici de 5 nivells, el número 10 de la plaça del Camp. Aquest pis ha cremat totalment. Les flames també han afectat tres habitatges més: el del costat (que ha cremat al 50%), el de dalt (cremat gairebé al 100%) i el que hi ha just al costat d’aquest últim, a la tercera planta.

El foc també ha causat danys estructurals en l’edifici; en concret ha malmès el forjat que comparteixen el pis on ha començat l’incendi i el de dalt. També ha malmès un mur de càrrega en el pis on s’ha iniciat el foc, on ha començat a obrir-se una esquerda, visible des de l’exterior. El Grup d’Estructures Col·lapsades dels Bombers de la Generalitat (GREC) ha recomanat no accedir a aquesta zona de l’edifici per completar les tasques d’extinció de l’incendi, que s’han allargat considerablement. D’aquesta manera, els Bombers han estat treballant fent atacs indirectes amb aigua des de l’exterior. Hores d’ara, però, l’incendi en aquesta zona ja està totalment extingit.

També s’ha hagut de treballar al pati de la primera planta. Allà han anat caient diversos elements incendiats del pis superior. El foc ha afectat una pila de fustes emmagatzemades en aquest pati. També aquí l’incendi està totalment extingit. Hores d’ara, els Bombers continuen ventilant la finca i actualitzant la informació sobre l’afectació estructural de tot el bloc. Al lloc també hi ha tècnics de l’Ajuntament de Solsona, col·laborant en la revisió tècnica que estan fent els Bombers.

De matinada, i tan bon punt han arribat els Bombers (també 10 dotacions al llarg de tota la nit), s’ha ordenat l’evacuació de tot el bloc afectat. I a mesura que l’incendi evolucionava, ha calgut ordenar també l’evacuació dels blocs del costat; el número 9 de la plaça del Camp i el número 3 del carrer Sant Antoni Maria Claret, que és l’edifici que fa xamfrà amb el tram de via on ha començat l’incendi. Ara, a més, i a causa del risc de col·lapse estructural del número 10, també s’ha demanat l’evacuació del bloc número 11 de la plaça del Camp. Inicialment, Bombers del GREC i del Grup Operatiu de Suport (GROS) havien preparat tota la logística per apuntalar els pisos de la primera i la segona planta, però aquestes tasques ‘han hagut d’interrompre, també, degut al risc d’esfondrament parcial de l’edifici. En el número 10, que és on s’ha originat l’incendi, hi havia 21 persones a l’arribada dels Bombers.

No s’han investigat les causes de l’incendi i no hi ha hagut persones ferides com a conseqüència del foc.

Cerdanyola del Vallès, 23 de gener de 2022

18.15 hores