Territori

Imatge virtual del projecte

Territori aprova el pla per construir habitatges amb serveis comuns a Caldes de Montbui

query_builder   24 gener 2022 11:23

event_note Nota de premsa

Territori aprova el pla per construir habitatges amb serveis comuns a Caldes de Montbui

  • Aprovat el planejament per edificar 53 pisos dotacionals al carrer Raval Canyelles, gestionats per la Fundació Santa Susanna

La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha aprovat avui un Pla especial que permetrà la construcció de 53 pisos amb serveis comuns al carrer Raval Canyelles, gestionats per la Fundació Santa Susanna.

L’àmbit es troba a l’oest del nucli urbà de Caldes, a tocar de la riera i de les Hortes. La parcel·la, sense edificar, és propietat de la Fundació Santa Susanna, que ja gestiona la residència per a gent gran situada just davant.

Inicialment, per a aquesta parcel·la es preveia un ús sanitari-assistencial. No obstant, la legislació en matèria d’habitatge aprovada per la Generalitat els anys 2019 i 2020 va crear un nou tipus d’allotjament, definit com a habitatge i allotjament dotacional. Es tracta de petits pisos en edificis amb serveis comuns, pensats per a estades temporals, per a persones grans amb certa autonomia o per a col·lectius amb dificultats d’inclusió.

Amb el planejament aprovat avui, es canvia l’ús previst a la parcel·la pel  d’equipament d’habitatge i allotjament dotacional. Això permetrà construir 53 allotjaments amb diverses estances, per a una o dues persones, amb llit, cuina, bany adaptat i sala d’estar. A l’edifici, en forma de L i dues plantes d’alçada més àtic, també hi hauran oficines per a la gestió dels serveis a domicili que ofereix la Fundació i una àrea sociocultural.

Finalment, s’aprofita per refondre les condicions d’edificació que establien per a la parcel·la dos plans anteriors encara vigents, adaptant els requisits funcionals i d’habitabilitat al marc legal que regula aquest tipus d’allotjament.

24 de gener de 2022

1  

Imatges

Mapa de la zona

Mapa de la zona 151

1  

Fitxers adjunts

Versió pdf

Versió pdf
PDF | 213

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia