Cultura

S'obren les inscripcions per a l'obtenció de certificats de català

query_builder   24 gener 2022 17:36

event_note Nota de premsa

S'obren les inscripcions per a l'obtenció de certificats de català

  • El termini d'inscripció a les proves és del 24 de gener al 9 de febrer
  • Les proves per a l'obtenció de certificats oficials de català s'inscriuen en les polítiques del Govern de Catalunya per estendre l'ús del català

A partir d’avui, 24 de gener, fins al 9 de febrer es pot fer la inscripció a les proves per a l’obtenció de certificats de llengua catalana que convoca anualment la Secretaria de Política Lingüística. Les sol·licituds es poden fer a través de la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya per mitjà del tràmit específic del portal Tràmits gencat  o presencialment a les oficines d'atenció ciutadana de la Generalitat de Catalunya i a l’Oficina d’Atenció presencial del Departament de Cultura a Barcelona. El 23 de febrer està previst publicar la llista provisional de sol·licituds admeses i excloses, i la llista definitiva es farà pública el 24 de març.

Els exàmens tindran lloc els dies següents:

  • Certificat de nivell bàsic (A2): 28 de maig
  • Certificat de nivell elemental (B1): 11 de juny
  • Certificat de nivell intermedi (B2): 14 de maig
  • Certificat de nivell de suficiència (C1): 21 de maig
  • Certificat de nivell superior (C2): 30 d’abril

Podeu consultar les dates i les localitats d’examen per nivell en aquest enllaç.

Els resultats de les proves es podran consultar a partir del dia 8 de setembre de 2022 a través d’Internet (a Tràmits gencat o al tauler electrònic de la Generalitat de Catalunya), per telèfon (trucant al 012) o presencialment als punts d’informació de les localitats d’examen.

Trobareu tota la informació sobre acreditació de coneixements de català i sobre aquesta convocatòria al portal de Certificats de català del web Llengua catalana.

La Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura facilita, a través del seu web, indicacions i informacions a tenir en compte a l'hora de preparar-se per a les proves de català, com els objectius del certificat, l’estructura de la prova, la descripció de les àrees, una prova de mostra i una bibliografia útil.

Les proves per a l'obtenció de certificats oficials de català s'inscriuen en les polítiques del Govern de Catalunya per estendre l'ús del català i encaixen amb l'oferta de formació del Consorci per a la Normalització Lingüística i el curs en línia Parla.cat.