Delegació a Lleida

Taula Avant

La Delegació del Govern se suma a les institucions, sindicats i usuaris lleidatans per reclamar els serveis Avant Lleida-Barcelona pre-pandèmia i la rebaixa dels preus

query_builder   26 gener 2022 12:04

event_note Nota de premsa

La Delegació del Govern se suma a les institucions, sindicats i usuaris lleidatans per reclamar els serveis Avant Lleida-Barcelona pre-pandèmia i la rebaixa dels preus

Bernat Solé ressalta la necessitat que els serveis Avant millorin la seva connectivitat amb els de Rodalies

Taula de treball sobre el servei Avant Lleida-Barcelona
Representants d'institucions, sindicats i entitats, davant l'estació de Renfe durant la compareixença

La Delegació del Govern a Lleida s’ha sumat avui a les reclamacions que ha adreçat al Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana la Taula de treball sobre el servei Avant Lleida-Barcelona per millorar el servei ferroviari que s’ofereix actualment entre aquestes dues ciutats.

En una compareixença conjunta, les institucions, sindicats i entitats integrants de la Taula han demanat que la recuperació dels serveis que han estat suprimits per causa de la pandèmia i garantir 14 circulacions diàries per sentit de serveis AVANT entre Lleida i Barcelona. Una de les peticions més insistents que fan es usuaris és el restabliment del tren de les 22 hores entre Barcelona i Lleida.

La Taula també demana la rebaixa del cost dels bitllets. En aquest sentit, s’insta al ministeri que faci efectiva la consideració del servei Avant com d’obligació de servei públic, de manera que els usuaris puguin beneficiar-se d’un preu subvencionat, com succeeix amb la resta de trens de mitja distància d’aquestes característiques.

Altres reclamacions són l’allargament de la validesa dels abonaments per fer-los compatibles amb el teletreball i la millora de la qualitat del viatge pel que fa a les vibracions i a la manca de comoditat. Els combois que presten el servei presenten un nivell de vibracions sis vegades superior als de l’AVE i quatre vegades més que els altres models de combois de l’Avant.

En la seva intervenció, el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha insistit, a banda d’aquestes peticions, en la necessitat que els serveis Avant millorin la seva connectivitat amb els de Rodalies.

La Taula de treball sobre el servei Avant Lleida-Barcelona està integrada per l’Ajuntament de Lleida, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida,  CC.OO., UGT, representants de la plataforma Usuaris AVANT Catalunya i la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida.

`