President

Rubén Moreno

President Aragonès: "Catalunya té tots els elements per ser un país referent en benestar personal"

query_builder   28 gener 2022 20:49

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Catalunya té tots els elements per ser un país referent en benestar personal"

El president ha clos l'acte amb un parlament (Fotografia: Rubén Moreno)
El president ha clos l'acte amb un parlament (Fotografia: Rubén Moreno)
  • El cap de l’Executiu ha participat en el lliurament dels primers premis ECOM “María José Vázquez”, dedicats a la promoció de l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat
  • Ha recordat que la partida de drets socials dels pressupostos del 2022 compta amb 905 milions d’euros més que en els anteriors comptes

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha participat aquesta tarda en el primer lliurament de premis ECOM “María José Vázquez”, que tenen l’objectiu de reconèixer projectes i iniciatives que hagin tingut un impacte en la promoció de l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat física i/o orgànica, on ha manifestat el compromís del Govern perquè Catalunya sigui un país referent en benestar personal. “Tenim el compromís de les institucions de treballar perquè així sigui, tenim una xarxa d’entitats que treballen incansablement pel bé comú i tenim una ciutadania amb persones compromeses, com va ser la María José Vazquez i fa ECOM”, ha destacat.

Durant el seu parlament, el cap de l’Executiu ha recordat la implicació del Govern per avançar cap a un horitzó “més just, més saludable, més igualitari, i més lliure”. I en aquest sentit, ha posat en valor que la partida de drets socials dels pressupostos del 2022 de la Generalitat compta amb 905 milions d’euros més que la dels anteriors comptes. “És un record històric. Mai s’havien invertit tants recursos en garantir l’atenció a les persones i les seves necessitats”, ha assenyalat, tot i que ha deixat clar que “probablement no en són prou, perquè queda molt de camí per fer”.

El president Aragonès ha estat l’encarregat de lliurar el premi “Dret al treball”, que ha guanyat el Grup Bon Preu per l’impuls d’iniciatives per facilitar les compres a persones amb discapacitat. A més, també han estat premiats, en la categoria “Dret a la vida independent i autonomia personal”, el Grup Saltó, per la seva contribució al foment de l’autonomia de les persones a través del desenvolupament i la integració de solucions aplicades a la millora de la qualitat assistencial i de vida de les persones grans o dependents. El premi de la categoria “Dret a l’habitatge” ha recaigut en el projecte d’intercooperació Perviure, pel seu acompanyament tècnic i humà integral, amb especial atenció en la cura de les relacions i la diversitat, per a l’impuls de projectes de cohabitatge. A més, també s’ha premiat Transports Metropolitans de Barcelona en la categoria “Dret a l’accessibilitat”, pel seu compromís per fer accessible a totes les persones la xarxa de transports de TMB.

En l’acte, el president Aragonès ha estat acompanyat de la consellera de Drets Socials, Violant Cervera. El lliurament de guardons s’ha celebrat a l’Auditori del Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra i ha servit per cloure el 50è aniversari d’ECOM, que aglutina 120 entitats de persones amb discapacitat física. Aquesta federació treballa per defensar l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat física per assolir la plena inclusió social i millorar la seva qualitat de vida, amb l’empoderament de les persones com a eix vertebrador, així com per enfortir el sector associatiu de la discapacitat física a través de la participació, la representació i el seu empoderament.

L’acte ha estat conduit per la periodista Marina Romero i ha començat amb un minut de silenci en record al membre de la Junta Directiva de la Federació d’ECOM, Àngel Gil. Els guardons no tenen dotació econòmica, les quatre iniciatives guanyadores han rebut “l’EONA”, una peça creada per l’escultor badaloní Jordi Esteve.