Direcció General de Comunicació

La consellera Vilagrà després de les reunions amb Junts i ERC.

El Govern comparteix amb Junts i ERC que "s'han de recuperar confiances" per "posar en valor el 52% de vot independentista"

query_builder   7 febrer 2022 21:04

event_note Nota de premsa

El Govern comparteix amb Junts i ERC que "s'han de recuperar confiances" per "posar en valor el 52% de vot independentista"

  • La consellera Vilagrà ha explicat que en les reunions aquesta tarda del president Aragonès amb Junts i ERC s’ha constatat que cal recuperar consensos
La consellera Vilagrà durant la roda de premsa posterior a les reunions amb Junts i ERC

S’han de recuperar confiances i consensos per fer valer el 52% del vot independentista que es va obtenir a les darreres eleccions. Aquest és el missatge que han compartit avui els grups parlamentaris de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana en les reunions que aquesta tarda han mantingut amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha afirmat que “necessitem recuperar confiances, recuperar ponts en aquest horitzó compartit. Necessitem recuperar elements de mobilització social, elements de mobilització electoral. Avui hem posat en valor el 52% de vot independentista que vam obtenir a les darreres eleccions”.

En aquest sentit, Vilagrà ha explicat que durant les trobades s’ha constatat “la necessitat de refer aquest espai estratègic” i ha apuntat que des del Govern es defensa que tothom “hi tingui cabuda i s’hi senti ben representat”. En aquest punt, ha reivindicat el lideratge del president de la Generalitat que “ha de ser propositiu” i “polític”.

La consellera de la Presidència ha afirmat que “necessitem recuperar grans consensos” sobretot, tenint en compte els grans reptes que té el país al davant com són l’impuls del català i de l’escola catalana, però, també de model econòmic i social per donar oportunitats a tothom.

Vilagrà ha destacat que “ens preocupa i molt la situació de repressió que vivim. Ens hem d’apartar de polèmiques i posa el focus en el que és rellevant”. En aquest sentit, ha manifestat que l’Executiu català “serà valent i diligent” per aplicar el Pla de Govern.