Direcció General de Comunicació

targeta social digital

El Govern aprova un conveni amb l'Institut Nacional de la Seguretat Social per impulsar la targeta social digital

query_builder   15 febrer 2022 13:53

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un conveni amb l'Institut Nacional de la Seguretat Social per impulsar la targeta social digital

  • Aquest sistema comú d’informació servirà perquè les administracions que gestionen prestacions econòmiques es coordinin millor i se’n simplifiquin els tràmits

El Govern ha aprovat avui la subscripció d’un conveni entre el Departament de Drets Socials de la Generalitat i l’Institut Nacional de la Seguretat Social per a l’impuls i la consolidació de la targeta social digital.

La targeta social digital és un fitxer que conté dades de caràcter personal que inclou la informació actualitzada corresponent a totes les prestacions socials contributives, no contributives i assistencials de contingut econòmic, reconegudes a la ciutadania i finançades amb recursos públics.

Amb la signatura d’aquest conveni, la Generalitat es compromet a facilitar la informació relativa a les prestacions socials que gestiona per bastir un sistema comú, que ha de permetre que les administracions públiques puguin reconèixer fàcilment les diferents prestacions, detectar situacions de concurrència i incompatibilitat o d’obtenció indeguda de la prestació. A més a més, contribuirà a simplificar els tràmits, ja que l’intercanvi d’informació entre administracions deslliurarà la ciutadania de l’obligació d’aportar certificacions per accedir a les prestacions.

Es tracta, doncs, d’un sistema destinat a millorar i coordinar les polítiques de protecció social impulsades per les diferents administracions en benefici de la ciutadania. També es pretén disposar d’una eina per fer anàlisi i explotació de dades d’utilitat per dissenyar, planificar i gestionar les polítiques socials.

Una vegada acabi el procés de transferència de dades, que ha de durar al voltant d’un any, la targeta social digital substituirà l’actual registre de prestacions socials públiques i serà l’únic sistema d’informació públic al qual es remetrà puntualment i de manera obligatòria la informació de les prestacions socials.