Territori

Fotografia de grup

Primera reunió per enfortir el Consorci del Besòs amb la integració de totes les administracions

query_builder   17 febrer 2022 15:00

event_note Nota de premsa

Primera reunió per enfortir el Consorci del Besòs amb la integració de totes les administracions

  • S’han presentat els treballs de redacció del planejament per convertir l’àrea de les Tres Xemeneies, al litoral, en un hub digital,  audiovisual i cultural
  • Totes les administracions constaten la necessitat de treballar per impulsar una gran transformació integral de tot l’entorn del Besòs, aprofitant l’arribada dels fons europeus
Fotografia de grup

La proposta d’enfortiment del Consorci del Besòs per afrontar una nova etapa comença a caminar. El Besòs és l’àrea amb la densitat més elevada de població de Catalunya i amb indicadors alts de vulnerabilitat, però també amb grans potencialitats que ara es volen afrontar des del conjunt de les administracions.

El passat 19 de gener, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, van acordar la incorporació de la Generalitat al Consorci del Besòs. Avui, un mes després, ja s’ha produït la primera reunió amb la Generalitat, amb la incorporació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i de tots els ajuntaments que ja formaven part d’un Consorci que ara es veurà reforçat amb la integració del conjunt de les administracions, una fita històrica llargament reivindicada per tots els municipis.  A partir d’aquesta reunió, s’inicia la tasca de redacció dels nous estatuts del Consorci d’acord amb la seva nova composició.

A la reunió d’avui hi han participat les alcaldesses de Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Montcada i Reixac, Ada Colau, Filo Cañete, Núria Parlon i Laura Campos, respectivament; i el primer tinent d’alcaldia de Badalona, Àlex Montornès. Per part de la Generalitat, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró i, el secretari general del departament de Cultura, Jordi Foz. En representació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el gerent, Ramon Torra. 

La reunió d’avui també ha servit per presentar els treballs del Pla director urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies, i tots els integrants del Consorci del Besòs han valorat positivament la iniciativa de convertir aquest àmbit en un hub de projectes digitals,  audiovisuals i culturals, incorporant continguts relacionats amb la capacitació professional, la transferència de coneixement entre universitats, i activitat econòmica.  El futur pol digital i audiovisual situat a les Tres Xemeneies ha de donar un impuls estratègic a la indústria audiovisual catalana i a l’ecosistema digital i d’innovació de Barcelona.

Més enllà del front litoral, aquesta primera reunió també ha servit per constatar la necessitat de col·laborar entre totes les administracions, un cop integrades en el Consorci, per donar un impuls estratègic a l’Agenda Besòs que faciliti la dinamització econòmica i social i una gran transformació integral de tot l’entorn, aprofitant l’oportunitat de l’arribada dels fons europeus.

En la reunió del Consorci també s’ha mostrat el compromís d’avançar de forma clara en els projectes socials, d’habitatge i de transformació dels municipis de la part nord de l’entorn fluvial, a Montcada i Santa Coloma, bàsics per lluitar contra les desigualtats.

2  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 6288

Fotografia 2

Fotografia 2 3654