Agents Rurals

Presentació del conte

Es presenta el conte "Petita Història dels Agents Rurals", il·lustrat per Pilarín Bayés

query_builder   21 febrer 2022 15:46

event_note Nota de premsa

Es presenta el conte "Petita Història dels Agents Rurals", il·lustrat per Pilarín Bayés

Aquesta publicació vol sensibilitzar infants i joves sobre la protecció del medi natural i donar a conèixer les funcions dels agents rurals

El conte es distribuirà als diferents centres educatius on es realitzen les activitats i tallers de sensibilització ambiental

Presentació conte
Presentació conte

Aquest matí s’ha presentat al Temple Romà de Vic el conte “Petita Història dels Agents Rurals”, il·lustrat per la coneguda ninotaire Pilarín Bayés. L’objectiu d’aquesta publicació és sensibilitzar infants i joves sobre la protecció del medi natural i donar a conèixer les funcions del Cos d’Agents Rurals.

El conte relata la visita d’una família al Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici. A través de les seves vivències i dels diàlegs d’aquest grup s’informa de manera amena sobre les normes a seguir en espais protegits, les feines que fan els agents rurals i l’origen del cos.

Amb una primera edició de 6.000 exemplars, aquesta història distribuirà als centres educatius de tot Catalunya on els agents rurals duen a terme les activitats de sensibilització ambiental.

Els texts són de la periodista i escriptora especialitzada en literatura infantil i juvenil Meritxell Margarit que ha comptat amb el suport i testimoniatge de diferents agents rurals per construir la història.

En l'acte de presentació hi ha participat la ninotaire Pilarín Bayés; Jaume Torralba, cap regional de la Catalunya Central i responsable del programa eduCAR; i Marc Costa, director general dels Agents Rurals.

També han assistit l’acte l’inspector en cap del Cos d’Agents Rurals, Antoni Mur, el president de la comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, Chakir el Homrani; la delegada del govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit; i representants de l’editorial Mediterrània.

 

11.000 alumnes durant el 2021

La jornada d’avui també ha servit per fer la reunió anual amb els agents que participen de la realització de tallers i xerrades del programa eduCAR, el programa de sensibilització i educació ambiental del Cos d’Agents Rurals. En aquesta reunió s’han planificat els nous continguts i tallers a realitzar durant el curs vinent.

Durant l’any 2021 es van realitzar 552 activitats educatives a tot el territori català, que van permetre arribar a més d’11.000 persones.


35 anys de la creació del Cos d’Agents Rurals

Pilarín Bayés signant exemplars del conte
Pilarín Bayés signant exemplars del conte

L’edició de la “Petita Història dels Agents Rurals” s’emmarca en la commemoració del 35è aniversari del Cos d’Agents Rurals. Els actes commemoratius es van iniciar el mes de novembre de 2021 al Monestir de Santes Creus, i es clouran aquesta tardor amb una exposició al Palau Robert de Barcelona.

Durant l’any de commemoració, des de la direcció general dels agents rurals està preparant diferents iniciatives per explicar la feina que han fet els agents rurals en la protecció del medi natural al llarg de la seva història, així com per poder narrar l’evolució que ha viscut el cos des de l’any 1986.

5  

Imatges

El director general ensenyant-ne un exemplar

El director general ensenyant-ne un exemplar 2957

La Pilarín Bayés dibuixant durant la presentació del conte

La Pilarín Bayés dibuixant durant la presentació del conte 2640

Imatge de la presentació del conte

Imatge de la presentació del conte 3183

Presentació del conte "Petita Història dels Agents Rurals"

Presentació del conte "Petita Història dels Agents Rurals"

Pilarín Bayés signant exemplars del conte

Pilarín Bayés signant exemplars del conte 4162